28-10-2020

Coronavirus en de SG-programmering tot 12 november 2021

Laatst geverifieerd: donderdag 2 september 2021 om 17:00 uur. 

Studium Generale volgt het TU/e-beleid ten aanzien van het coronavirus (COVID-19) dat is gebaseerd op het landelijk overheidsbeleid. Voor de programmering in het eerste kwartiel betekent dit dat de programma’s tot nadere berichtgeving, zoveel als mogelijk tegelijkertijd in zowel de zaal als online via livestream te volgen zijn.    
Houdt deze website goed in de gaten voor het laatste nieuws. 

Tot 12 november 2021 (einde kwartiel 1) betekent dit concreet dat:  

  • De meeste programma’s zullen vanaf 6 september zowel in een zaal op de campus bij te wonen zijn voor een, nu nog, beperkte groep bezoekers, als ook live  gestreamd worden via Studium Generale Facebook en YouTube
    • Voor het bijwonen van een programma in de zaal reserveer je verplicht een ticket. 
    • Voor het live kijken van een programma online reserveer je geen ticket. 

Uitzonderingen:

  • Het filmprogramma; vanaf 6 september kan je van maandag t/m woensdag een film bezoeken in Filmhuis De Zwarte Doos op de TU/e campus. Tickets koop je online via deze website. 
  • Theater, een concert en de workshops vinden uitsluitend op de campus plaats en zijn niet online via livestream te bekijken.
  • Bezoekersaantallen en -regels
    Programma’s die het SG&USE-label dragen zijn onderdeel van het onderwijs. Bij de desbetreffende programma info op deze website staat of een programma valt onder SG&USE of niet. Bij de SG&USE-programma’s mogen maximaal 75 personen aanwezig zijn in de zaal, hoeft er geen afstand gehouden te worden en is er geen coronatoegangsbewijs nodig.

Programma’s die niet het SG&USE label dragen vallen niet onder de “onderwijs-regels” en voor die programma’s hanteren wij lagere bezoekersaantallen waarbij de 1,5 meter afstandsregel wèl geldt.

Wij adviseren iedereen die een programma bezoekt in de zaal om zich aan de geldende coronamaatregelen te houden, dus blijf thuis als je verkoudheids- en/of ziekteverschijnselen hebt en doe bij voorkeur tweemaal per week een zelftest.

 SG & USE registratie  

Bij programma’s die het USE-label dragen is het mogelijk om je met je student ID-kaart te registreren. Zolang onduidelijk is wat de zaalcapaciteit zal zijn op basis van coronarestricties is het mogelijk om zowel in de zaal als online voor SG&USE te registreren.  Dit kan zowel voor aanvang van een programma in de zaal, of online na afloop van het live gestreamde programma. Instructies staan op de betreffende programmapagina’s.  
LET OP: De regeling om online voor USE te kunnen registreren kan veranderen als de coronamaatregelen verder versoepelen, dus houd daarom deze website in de gaten voor up-to-date informatie! 

Meer info over de SG & USE-regeling en de voorwaarden kun je lezen op de USE-pagina.  

TU/e-beleid ten aanzien van het coronavirus  

De actuele informatie over het TU/e-beleid ten aanzien van de coronamaatregelen kan je vinden op www.tue.nl/corona .  

Contact  

Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op. De medewerkers van Studium Generale werken momenteel veelal vanuit huis. Ze zijn per email en telefonisch te bereiken (maandag - donderdag 9.00-16.30 uur).