15-5-2024

SG Tip: Klassiek op de Campus '24

Beleef klassieke muziek in een relaxte sfeer!

Op zondag 2 juni vindt de vierde editie van Klassiek op de Campus plaats. Tijdens dit festival brengen studentenorkesten en –koren uit heel Nederland (en daarbuiten) hun mooiste muziek ten gehore. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, vanaf 12:00 - 19:00 uur. De ideale manier om een relaxte zondagmiddag door te brengen met vrienden en familie!

Bachelor studenten kunnen bij deelname aan de workshop Trombone, 14:00 - 15:00 hun collegekaart scannen voor USE/ITEC. Schrijf je hier in voor de workshop. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

(Foto’s gemaakt door Dekate Mousa en Max Moonen)

Klassieke muziek is van alle tijden en er zijn gelukkig telkens weer nieuwe generaties die zich op het prachtige repertoire van de klassieke componisten storten. Dat zal je ook merken bij Klassiek op de Campus: Het festival biedt een podium aan jongeren die klassieke muziek op hoog niveau opvoeren. Daarnaast kunnen jong en oud ook zelf met muziek aan de slag gaan in verschillende workshops, zoals een over Spaanse muziek van  La Tuniña, of ze kunnen zelf proberen trombone te spelen. Voor de jongere bezoekers is er een 'muzikale tuin' waar kinderen met verschillende instrumenten kunnen experimenteren. Daarnaast kun je de hele dag genieten van hapjes en drankjes.

Het programma van dit jaar zit vol indrukwekkende optredens, waaronder orkesten CM uit Leiden, VUOrkest from Amsterdam  en het Brabants Jeugd Project Orkest. De grande finale wordt verzorgd door de bigband UTMost uit Twente, die een feestelijk en onvergetelijk optreden belooft!

Dus, neem je vrienden, familie en een picknickkleed mee, en kom op zondag 2 juni naar Klassiek op de Campus voor een dag vol prachtige muziek. 

Praktische info
Zondag 2 juni
12:00 - 19:00
Gratis entree
TU/e campus

Parkeerinfo

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x