Over Studium Generale

Om je horizon te verbreden, om geïnspireerd te worden of om iets ontzettend bijzonders mee te maken kun je het hele jaar door een groot aantal uiteenlopende activiteiten bijwonen bij Studium Generale. Een fantastisch extraatje naast het reguliere onderwijsaanbod van de TU/e. Lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen, workshops en andere bijzondere activiteiten. Veelal gratis toegankelijk. Voor studenten, maar ook in samenwerking met studenten. Wat precies? Hieronder lees je meer, of check ons programma!

Programmacommissies
Contacten opbouwen - vrienden maken - presenteren - blik verbreden- bands boeken- aan je CV werken - festival organiseren - op een podium staan - jezelf ontplooien?

Bij Studium Generale willen we graag jouw input. Daarom hebben we een filmcommissie (contactpersoon Brit Thomassen) en een muziekcommissie (contactpersoon David Ernst).

Ook voor lezingen, debatten en interviews horen we graag welke onderwerpen jij als student interessant vindt en welke gastsprekers je graag eens op de TU/e zou zien. Een eigen actieve rol in de organisatie van zo'n activiteit kan daarbij zeker. Contactpersonen: Marle de Jonge en Gijs van de Sande.

We zijn geregeld op zoek naar meedenkers/werkers voor commissies en programma’s. Als het je wat lijkt, maak dan een afspraak of kom langs bij Bureau SG, kamer 2.02, Auditorium, bel 040 247 4900, of mail naar studium.generale@tue.nl. 

Samenwerking met verenigingen
Studentenverenigingen, studieverenigingen en alle andere studentenclubs, jullie zijn bij ons van harte welkom. Heb je een goed idee voor een gezamenlijk te organiseren activiteit, neem dan vooral contact met ons op. Samenwerken is bij ons ook echt samenwerken: we werken met elkaar een idee verder uit om zo tot een fantastisch programma te komen.

Studentassistenten
We hebben een aantal studentfuncties (zie de contactpagina). Er komen zo nu en dan vacatures vrij. Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten of informeer door te mailen of bellen.

Bestuurscommissie
De Bestuurscommissie van Studium Generale is eindverantwoordelijk voor het programmabeleid. De commissie bestaat uit prof.dr.ir. Yvonne de Kort (voorzitter), prof.dr.ir. Jom Luiten, prof.dr.ir. Ines Lopez Arteaga, prof.dr.ing. Guus Pemen, ir. Peter Janssens, dr. Lucas Asselbergs (secretaris) en Stan de Rijk, Fynn Schmidt en Tjeu van Bussel (student-leden).

Missie
Het bureau heeft tot taak de maatschappelijke, intellectuele en culturele vorming van studenten te bevorderen. In samenwerking met studenten organiseert Studium Generale lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, excursies, theater- en filmvoorstellingen en workshops voor studenten. Daarnaast heeft Studium Generale de taak de culturele rol van de universiteit in de stad en de regio te versterken en de studentenamateurkunst te bevorderen.

Studentencultuurverenigingen

Als je een student bent in Eindhoven die geïnteresseerd is in cultuur, dan is Scala zeker een plek om te verkennen. Scala is de overkoepelende vereniging van de culturele studentenverenigingen in Eindhoven, gevestigd in het Luna-gebouw op de TU / e-campus. De verenigingen bieden veel verschillende activiteiten, variërend van dans tot bordspellen, van theater tot fotografie en nog veel meer. 

Studia Generalia elders in Nederland 
Op veel universiteiten in Nederland en op een toenemend aantal Hogescholen is een Studium Generale actief. Hoewel de omvang en inhoud van het programma per stad soms sterk verschilt, hebben deze Studia Generalia dezelfde missie.

Bijna alle Studia Generalia maken hun programma via hun eigen website bekend. Klik hier voor een overzicht.


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x