USE/ITEC

SG & USE/ITEC (vakcode SG100)

Studium Generale (SG) moedigt je aan om tijdens en na je studie je horizon te verbreden op academisch, cultureel, sociaal en persoonlijk vlak.

SG-activiteiten zijn een standaardonderdeel van het TU/e Bachelorprogramma - de zogenaamde SG&USE/ITEC-regeling. Op deze webpagina vind je informatie over:  

  1. Persoonlijk overzicht in Academy Attendance van de SG&USE/ITEC activiteiten die je
    hebt gevolgd.
  2. SG&USE/ITEC punten en afstuderen
  3. Algemene uitleg over SG&USE/ITEC-regeling 
  4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE)
  5. Wie te contacteren

 Update 7 juli 2023

1. Persoonlijk overzicht in Academy Attendance van de SG&USE/ITEC activiteiten die je hebt bijgewoond
Alle studenten* die moeten voldoen aan de SG&USE/ITEC-verplichting kunnen in het aanwezigheidsregistratiesysteem hun persoonlijk overzicht zien van alle SG activiteiten die ze hebben bijgewoond: 

Klik op: ACADEMY ATTENDANCE.

  • Ga in Academy Attendance naar Activities. Dit is de hoofdpagina waar je je overzicht kunt bekijken. Het woord Activity wordt gebruikt om te verwijzen naar een activiteit/programma.  
  • Onder Activity Goals moet SG&USE/ITEC staan (niet MyFuture Activities). Als dat niet zo is, ga dan naar SG&USE/ITEC door op een van de puntjes onderaan de pagina te klikken.

NB: Het is mogelijk dat jouw naam niet correct wordt weergegeven omdat speciale tekens niet worden herkend. Laat het ons dan weten, dan zorgen we ervoor dat het zo snel mogelijk wordt gecorrigeerd.   

*Studenten die SG&USE/ITEC al voor september 2020 hebben afgerond, worden niet geregistreerd in Academy Attendance. 

Je kunt je niet registreren in Academy Attendance om een plek te reserveren voor een toekomstige SG-activiteit, dat kan je namelijk wèl doen via de specifieke programmapagina's op deze website.

Je daadwerkelijke aanwezigheid wordt geverifieerd door het scannen van je campuskaart op de locatie van de activiteit. 


2. SG&USE/ITEC studiepunten en afstuderen  
Activiteiten - ook wel programma's genoemd - vinden meestal plaats op de campus en soms op locaties buiten de campus.

Hoe werkt het? 
De SG-programma's van het huidige kwartiel vind je onder de “programma” tab. Programma's die plaatsvinden in het volgende kwartiel worden meestal 2 weken voor de start van dat kwartiel op de website geplaatst. 

Als er een klein USE/ITEC logo op de programmapagina staat, betekent dit dat je je vóór of na afloop van het programma ter plekke kan registreren voor SG&USE/ITEC. We scannen dan jouw student ID kaart.

Een plek reserveren
Het aantal bezoekers dat een programma kan bijwonen is beperkt. Reserveren via de website is daarom aan te raden als je het programma wilt bijwonen.

Aanwezigheidscontrole
Aanwezigheid wordt ter plekke op de locatie geverifieerd door een SG-vertegenwoordiger die voor of na het programma je campuskaart scant.  

De verwerking in Academy Attendance kan tot 5 werkdagen duren. Neem contact met ons op als je registratie na 5 werkdagen nog niet in je Academy Attendance overzicht staat. Als je later dan 3 maanden nadat het programma heeft plaatsgevonden contact met ons opneemt, kunnen we niet garanderen dat we je aanvraag nog kunnen verwerken.


3. Algemene uitleg over SG&USE/ITEC regeling
Als je na september 2014 bent begonnen met je Bachelorstudie, dan is het volgen van minimaal 5 SG-activiteiten met een USE/ITEC-logo een verplicht onderdeel van je USE/ITEC-opleiding. Aan deze SG-activiteiten zijn geen examens verbonden, maar je kunt je USE/ITEC-opleiding pas afronden als je minimaal 5 SG-activiteiten met een USE/ITEC-logo hebt gevolgd. Je kunt op elk gewenst moment na aanvang van je Bachelor beginnen met het volgen van deze activiteiten. Zorg dat je op tijd klaar bent met je SG&USE/ITEC-verplichting. Ons advies is om dit minimaal 3 maanden voor je geplande examencommissiebijeenkomst te doen.   

Zodra je aan de verplichting hebt voldaan om minimaal 5 activiteiten bij te wonen, wordt dit verwerkt in Osiris onder de vakcode SG100. De verwerking in Osiris kan tot twee weken duren; als de verwerking twee weken nadat je je 5e activiteit hebt bijgewoond nog niet zichtbaar is in Osiris, neem dan contact met ons op via je TU/e-studentenmailadres. Vermeld je naam en student ID-nummer in je e-mail. Je vindt je student ID nummer op je campuskaart onder je foto.


4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE)   
Als je als student bent vrijgesteld van de USE/ITEC cursus, omdat je staat ingeschreven voor de Educatieve Minor aan de Eindhoven School of Education (ESoE), moet je naast het samengestelde pakket nog minimaal 5 SG-activiteiten met het USE/ITEC logo volgen. Dit heet de SG100 cursus in Osiris. Het afronden van het samengestelde pakket staat los van het afronden van de SG100 cursus. Je bent zelf verantwoordelijk voor de afronding.    

Met wie kun je contact opnemen?
Voor algemene vragen over het Bachelor College en het USE/ITEC curriculum kun je contact opnemen met je studieadviseur.

Als je problemen hebt met inloggen op Academy Attendance of andere technische vragen hebt over het gebruik van Academy Attendance, stel ze dan via het Service Portal in Topdesk. 

Heb je vragen over specifiek SG&USE/ITEC en vind je het antwoord niet in bovenstaande uitleg, neem dan contact met ons op via studium.generale@tue.nl met je TU/e-studentenmailadres. Houd er rekening mee dat we tijdens de vakanties en rond feestdagen beperkt beschikbaar zijn en dat last-minute vragen niet altijd direct beantwoord worden.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x