12-7-2023

USE label wordt USE/ITEC label

Vanaf studiejaar 2023-2024 wijzigt het zogeheten USE label in het USE/ITEC label. Voor studenten die niet in hun eerste jaar zitten en het Bachelor College volgen, blijft de verplichting om 5 programma's van Studium Generale met een USE-label te volgen ongewijzigd. Voor nieuwe eerstejaars studenten (vanaf september 2023) die ITEC volgen in plaats van USE, geldt dezelfde verplichting. 

 

De verplichting blijft dus, alleen het label (ook zichtbaar op deze website) verandert. Wat ook verandert, is de manier waarop het USE-label wordt toegepast. Voorheen kregen alleen academisch verbredende SG-programma's met een reflectief karakter, zoals lezingen, discussies, documentaires met een Q&A-sessie achteraf of een inleiding, het USE-label.

Na overleg met de Bestuurscommissie van Studium Generale is besloten om het USE/ITEC-label toe te passen op een bredere selectie van Studium Generale-programma's. Met andere woorden, het label wordt nu toegekend aan programma's die duidelijk verbredend zijn en waarbij studenten in aanraking komen met wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele onderwerpen en activiteiten waar ze normaal gesproken niet snel mee in aanraking zouden komen. Deze programma's vereisen ook duidelijke eigen inspanning en/of reflectie van de student.

Dit betekent praktisch gezien dat je nu veel meer mogelijkheden hebt om te kiezen uit een breed scala aan SG-programma's, wat volledig in lijn is met het doel van Studium Generale om de wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele horizon van studenten te verbreden.

Wil je meer weten over de SG&USE/ITEC-verplichting, -registratie en contactmogelijkheden kijk dan onder de tab “USE/ITEC” op deze website.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x