1-6-2023

SG TIP: Op de dwazen!

Op tegendraadsheid!
De zoektocht naar waarheid
De schilders, de dichters, de kunst
Koester de dwaas die droomt
Met gekheid en vuur overstroomd
Koester het hartenzeer
Dat leidt ons telkens weer.

Studenten toneelvereniging Doppio speelt op 24 en 25 juni de musical Op de dwazen!  in Parktheater Eindhoven. Het is een musical van en voor mensen die hun dromen najagen, ondanks alle bezwaren en obstakels. Omdat je niet anders kan. Omdat je niets anders wilt. Omdat niks zoveel schoonheid - en soms pijn - geeft dan je hart volgen.

We volgen Benjamin, een jonge componist die wil doorbreken in de grote theaters. Kort voor zijn dertigste verjaardag wordt hij echter bevangen door angst en begint hij zijn levenskeuzes in twijfel te trekken.

Alle grootheden breken door vóór hun 30e, Stephen Sondheim bijvoorbeeld, of sterven groots op hun 27e. Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Kurt Cobain. Allemaal doorgebroken. Maar wat nou als het gewoon niet lukt om je droom te realiseren? Vanwege de concurrentie, de timing, de liefde of simpelweg omdat het leven andere plannen met je heeft. Opgeven? Of - tegen beter weten in-doorgaan?

Ook zien we Lucas & Noa. Lucas droomt ervan zijn eigen jazzcafe te openen. Wanneer hij Noa - actrice slash serveerster- ontmoet vinden ze elkaar in hun passie. Al komen ze er snel achter dat liefde en carrière niet altijd samen gaan. 
Omringd door hun even getalenteerde vrienden staan ze voor de keuze: werk of liefde. Wat zegt je hart?

Voorstellingen

  • Zaterdag 24 juni van 20:00 - 22: 25 (incl pauze)
  • Zondag 25 juni van 14:30 - 16:55 (incl pauze)

Tickets
Tickets kunnen gekocht worden via de website van het Parktheater. Studenten en jongeren tot 18 jaar betalen € 12, anderen € 17. 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x