12-4-2023

SG TIP: Break the mold, Footloose Showcase 2023

Wat is de Showcase? Het korte antwoord is een geweldige dansvoorstelling die choreografieën bevat van verschillende dansstijlen! Het langere antwoord is een voorstelling die beschouwd kan worden als de jaarlijkse ‘eindshow’ van het dansjaar voor alle leden van E.S.D.V. Footloose, de studentendansvereniging van Eindhoven; Kom op zondag 18 juni naar het Parktheater voor een energieke mash-up van dansstijlen en een aanrader voor iedereen die ook maar een beetje van dans houdt. 

Thema: Break the Mould
Een einde maken aan het beperkend patroon van gebeurtenissen of gedrag door dingen op een uitgesproken andere manier te doen. Dansen is inclusief en open voor iedereen. Ieder lid van Footloose is welkom en wordt aangemoedigd om op zoek te gaan naar hun ware identiteit. De Showcase is het moment om de ware identiteit te tonen en te omhelzen.

Leden van Footloose breken hun mal door voor het eerst op een groot podium te staan, na een jaar lang intensief danslessen te volgen. Het is een moment om te laten zien wat ze geleerd hebben, gecreëerd hebben en waar ze trots op zijn. Deze ervaring brengt de dansers dichter bij elkaar.

Als dansvereniging houden ze nergens meer van dan samen dansen. Het is wat ze verbindt en het laat ze deel uitmaken van een gemeenschap. Deze gemeenschap is waar vriendschappen ontstaan en herinneringen worden gemaakt. “In tijden wanneer we niet samen konden dansen, was het een groot gemis. Dit gevoel liet ons zien hoeveel liefde en waardering we voelen voor het samen dansen.”

Kom en zie de verschillende dansstijlen in één grote voorstelling samen. Voel de energie die ontstaat wanneer een groep samen danst. Het wordt ongetwijfeld een buitengewone, fantastische voorstelling!

Tickets
De showcase wordt op zondag 18 juni twee keer in het Parktheater opgevoerd: om 14: 30 uur en om 20:30 uur. Een studententicket kost 8,50 euro, anderen betalen 10,50 euro. Bestellen kan via de website van het Parktheater.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x