9-3-2018

Deelnemende partijen verkiezingsdebat bekend

De politici op deze foto gingen afgelopen vrijdag in Luna, Corona in gesprek met internationals tijdens het programma Eindhoven Elections. Dit zijn de partijen die maandag in de Blauwe Zaal met elkaar en het publiek in debat gaan: PvdA, D66, SP, GroenLinks, VVD, Ouderen Appèl Eindhoven, CDA, Leefbaar Eindhoven, BBL, LPF, ChristenUnie en 50PLUS. Luister en debatteer mee over de toekomst van Eindhoven.

Op woensdag 21 maart mogen we weer naar de stembus: de gemeenteraadsverkiezing 2018. Met jouw stem beslis je mee over welke partijen het de komende vier jaar in jouw gemeente voor het zeggen krijgen. In aanloop naar deze verkiezing gaan de Eindhovense kandidaten van de verschillende politieke partijen onder leiding van debatleider Gijs Weenink (DebatAcademie) in discussie over de toekomst van Eindhoven. Als publieksdeelnemer mag jij uiteraard ook stelling nemen en mee debatteren.

Is dit debat interessant voor jou als student? Jazeker!

Of je momenteel in Eindhoven woont of niet, voor jou als student zijn verschillende thema’s, waar hier op lokaal niveau over wordt beslist, van groot belang. Denk aan veiligheid, mobiliteit, de woningmarkt, werkgelegenheid, luchtkwaliteit, zorgvoorzieningen, bezuinigingen en natuurlijk de toekomst van Eindhoven Studentenstad. Tijdens je studententijd wil je dat Eindhoven een fantastische studentenstad is. Een stad met goede voorzieningen, werkbare regelgeving voor studentenverenigingen en een perfecte bereikbaarheid. Maar ook als je straks een baan zoekt en hier blijft wonen, wil je dat Eindhoven nog steeds die aantrekkelijke stad is. Luister en praat daarom mee!

De volgende onderwerpen zullen (mogelijk) tijdens het debat aan bod komen:

- Eindhoven als duurzaamste gemeente van Nederland.
- Autovrije binnenstad, elektrisch rijden in de bebouwde kom, ruimte voor fietsers
- Eindhoven Airport.
- Diversiteit in de samenstelling van de gemeenteraad.
- Studentenhuisvesting, woningbouw in de stad.
- De aantrekkelijkheid van Eindhoven als studentenstad.
- Regulering studentenevenementen en drankgebruik.
- Verbetering van veiligheid, milieu en mobiliteit met behulp van Big Data.
- De toegankelijkheid van Eindhoven voor 'internationals'.
- Speciaal onderwijs voor jongeren met autisme.

Inschrijven voor het debat kan hier.

Georganiseerd in samenwerking met de Eindhovense studentenverenigingen ESC, SSRE en Demos.

 

�� Flashback to sQratch! concert Last Saturday Jan. 11th 200 musicians formed a huge ��choir and orchestra (for one day)...

Geplaatst door Studium Generale Eindhoven op Dinsdag 14 januari 2020

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x