10-2-2021

Filmprogramma op de schop

Een film kijken in de bioscoop met het fijne geluid en beeld dat je daar gewend bent, zit er voorlopig niet in en iedereen weet waarom. Zo sloot eerst het vertrouwde Filmhuis De Zwarte Doos haar deuren en onlangs ook ons partner filmhuis Natlab. Maar Studium Generale is niet voor één gat te vangen, dus hebben we besloten om het tot de zomer anders aan te pakken. Vanuit huis kan je daarom intrigerende documentaires en films blijven bekijken.

Geen offline films tot ten minste 1 juli 2021
Door de verlengde lockdown en weinig zekerheid over de datum voor het heropenen van de filmhuizen hebben we besloten om geen offline films in het Natlab of Filmhuis De Zwarte Doos aan te bieden tot ten minste 1 juli 2021. De films die geprogrammeerd stonden tot half april zijn daarom gecanceld. Maar gelukkig kunnen we jullie nog wel veel moois aanbieden.

Gratis online mini docu festival ( met USE-registratie) 
Als pleister op de filmwond van velen die een bezoekje aan de bioscoop en het filmhuis nu missen, organiseren we een online mini docu festival. De drie documentaires "White Noise", "Inside the Red Brick Wall" en "Oeconomia" die respectievelijk plaatsvinden op 22,23 en 24 februari zullen online aangeboden worden. Na afloop van elke documentaire zal een live online nagesprek plaatsvinden met de filmmaker of een expert op het onderwerp. Bachelor studenten kunnen zich bij deze programma's registreren voor USE. Tickets zijn gratis, maar reserveren via de zwarte knop op de filmpagina's is verplicht.

Ook in kwartiel 4 zullen er enkele films/documentaires met USE registratie online aangeboden worden, dus houd deze website in de gaten.

Studentenkorting op online PICL Natlab arthouse films

We hebben de handen ineengeslagen met Natlab en online filmplatform PICL om je als student de mogelijkheid te bieden om met korting de beste art house films online te bekijken. Gebruik onze kortingscode SGE21#NL  op (uitsluitend) de Natlab pagina van PICL om 1 euro studentenkorting te krijgen op elke film die je bekijkt. Kijk hier voor meer info.

We hopen uiteraard dat we in de nabije toekomst je weer mogen ontvangen in het filmhuis. Tot het zover is, zien we je graag online bij onze documentaires en wensen we je veel kijkplezier bij PICL Natlab.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x