USE

SG & USE (vakcode SG100)

Activiteiten van Studium Generale (SG) vormen een vast onderdeel van de TU/e bacheloropleiding. Op deze pagina vind je informatie over: 

 1. Persoonlijk overzicht van door jou bijgewoonde SG&USE-activiteiten. 

 2. De gevolgen van de coronamaatregelen voor SG&USE en afstuderen. 

 3. Algemene uitleg SG&USE-regeling. 

 4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE). 

 5. Contact 

 

1. Persoonlijk overzicht van door jouw bijgewoonde SG&USE-activiteiten 

Let op: momenteel is het in verband met de overstap naar een nieuw aanwezigheidsregistratiesysteem nog niet mogelijk om de door jou in deze maand (september 2020) gevolgde SG-activiteiten met USE-label in je overzicht terug te zien.  

Voor het overzicht van bijgewoonde activiteiten in de periode vóór september 2020 klik je op onderstaande link. Het overzicht van de door jou in deze maand gevolgde activiteiten is binnenkort (samen met eventuele eerder gevolgde activiteiten) in te zien in het nieuwe aanwezigheidsregistratiesysteem Academy Attendance. 

Mijn overzicht gevolgde activiteiten vóór september 2020 
 
Inloggen kan alleen vanaf TU/e campus of via VPN-verbinding. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto.  

2. Coronavirus, SG&USE-punten en afstuderen 

Vanaf de start van het collegejaar 2020/2021 is het weer mogelijk om SG-programma’s met USE-label bij ons te volgen; online en waar mogelijk ook offline. Er is vanaf dat moment ook geen vrijstelling* meer voor de SG&USE-verplichting voor Bachelor-studenten die hun Bachelor diploma gaan halen en hun USE-leerlijn nog niet hebben afgerond.

Afstuderen in Q1 2020/2021 

 • Ben je van plan in Q1 2020/2021 (september/oktober) af te studeren en heb je inmiddels aan de verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten voldaan, stuur dan een mail naar studium.generale@tue.nl met daarin je naam, student-ID-nummer en het overzicht van gevolgde activiteiten (titel en datum). Dan wordt dat na controle door ons in Osiris verwerkt onder de vakcode SG100
 • Ben je van plan in september af te studeren en is het voor jou wellicht niet mogelijk op tijd aan de SG&USE-verplichting te voldoen, neem dan contact met ons op via studium.generale@tue.nl 

Hoe gaat het in z’n werk? 
Het nieuwe SG-programma voor het eerste kwartiel (september-oktober) vind je hier. Staat er een USE-logo op de betreffende programmapagina dan betekent dat, dat registratie voor SG&USE mogelijk is. Dat kan bij zowel: 

 • De offline programma’s met USE-label die op de campus in een zaal zullen plaatsvinden voor een beperkte groep bezoekers. Het aantal bezoekers dat we per programma een plaats kunnen bieden is vanwege RIVM-maatregelen beperkt. Reserveren via de website is vanaf nu verplicht als je het programma in de zaal wilt bijwonen. 
 • De online programma’s met USE-label die live gestreamd worden.
  Let op: GEEN plaats reserveren a.u.b. als je het programma online via de livestream wilt volgen. Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en jijzelf een online SG&USE-registratieformulier invult. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Houd je campuskaart met student-ID-nummer bij de hand. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto. Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kunt bekijken. 

3. Algemene uitleg SG&USE-regeling 

Wanneer je in het najaar van 2014 of later begonnen bent met het Bachelor College, dan maakt het bijwonen van tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale deel uit van je USE leerlijn. Er zijn geen tentamens aan deze SG-activiteiten verbonden, maar je kunt je USE leerlijn uitsluitend afronden als je tenminste hebt voldaan aan het volgen van deze 5 activiteiten. Je kunt hier op ieder moment mee beginnen, echter tijdig voor het afronden van je bachelor. 

Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je campuskaart vóór aanvang van het programma (in de zaal) of in het geval van een online live gestreamd SG&USE-programma; door middel van het invullen van een online SG&USE-registratieformulier. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Houd je campuskaart met student-ID-nummer bij de hand. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto. Zorg er alsjeblieft voor dat je registratie goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je het programma hebt bijgewoond. Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kunt bekijken. 

Kijk bij punt 1 voor meer info over jouw overzicht van gevolgde activiteiten. Wanneer je aan de verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten hebt voldaan, dan wordt dat in Osiris verwerkt onder de vakcode SG100. Verwerking in Osiris kan twee weken duren; als de verwerking twee weken nadat jij jouw laatste activiteit bijgewoond hebt niet zichtbaar is in Osiris, neem dan even per mail contact met ons op. Vermeld in je mail je naam en student-ID-nummer.

4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE) 
 
Als je als student bent vrijgesteld van de USE leerlijn omdat je bij de Eindhoven School of Education (ESoE) de Educatieve Minor volgt, dan geldt nog steeds dat je naast het coherent pakket tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale dient te volgen. Dit is het vak SG100 in Osiris. Afronding van het coherent pakket staat los van afronding van het vak SG100. Je bent hier zelf voor verantwoordelijk. 

5. Contact 

Heb je vragen over de SG&USE-regeling? Lees eerst bovenstaande info en kijk of het antwoord op jouw vraag erbij staat. Mocht je een andere vraag hebben, laat het ons weten via studium.generale@tue.nl.  

Voor vragen over het Bachelor College en de USE leerlijnen kun je beste terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding. 

*Vrijstellingsregeling: Studenten die vóór aanvang van Q1 2020/2021 hun Ba-diploma wilden behalen konden i.v.m. de gevolgen van de coronavirusmaatregelen een vrijstelling krijgen voor de verplichting om vijf Studium Generale USE-programma’s bij te wonen, mits zij aan alle andere verplichtingen voor het behalen van het Ba-diploma hadden.