USE

SG & USE (vakcode SG100)

Activiteiten van Studium Generale (SG) vormen een vast onderdeel van de TU/e bacheloropleiding. Via onderstaande link kun je inzien welke programma’s je al hebt bijgewoond (vanaf TU/e campus of elders met VPN verbinding). Daaronder vind je in rode tekst de actuele gevolgen van de coronamaatregelen voor SG & USE. Tenslotte volgt de algemene uitleg over de SG & USE regeling.

Mijn overzicht gevolgde activiteiten 
(inloggen vanaf TU/e campus of via VPN verbinding)

Coronavirus, SG USE-punten en afstuderen
Studenten die vóór aanvang van Q1 2020/2021 hun Ba willen behalen krijgen i.v.m. de gevolgen van de coronavirusmaatregelen een vrijstelling voor de verplichting om vijf Studium Generale USE-programma’s bij te wonen, mits zij aan alle andere verplichtingen voor het behalen van het Ba-diploma hebben voldaan.

Vanaf de start van het collegejaar 2020/2021 is het weer mogelijk om SG-programma’s met USE-label bij ons te volgen; online en waar mogelijk ook offline. Er is vanaf dat moment ook geen vrijstelling meer voor de SG&USE-verplichting voor Bachelor-studenten die hun Bachelor diploma gaan halen en hun USE-leerlijn nog niet hebben afgerond. Ben je van plan in september af te studeren en is het voor jou wellicht niet mogelijk op tijd aan de SG&USE-verplichting te voldoen*, neem dan contact met ons op via studium.generale@tue.nl (*NB In september staan negen programma’s gepland waarbij je kan registreren voor SG&USE).

Hoe gaat het in z’n werk?
Vanaf medio augustus kan je het nieuwe programma voor het eerste kwartiel (september-oktober)
hier vinden. Staat er een USE-logo op de betreffende programmapagina dan betekent dat, dat registratie voor SG&USE mogelijk is. Dat kan bij zowel:

  • De offline programma’s met USE-label die op de campus zullen plaatsvinden voor een beperkte groep bezoekers. Het aantal bezoekers dat we per programma een plaats kunnen bieden is vanwege RIVM-maatregelen beperkt. Reserveren via de website is vanaf nu verplicht als je het programma in de zaal wilt bijwonen.
     
  • De online programma’s met USE-label die live gestreamd worden. Je hoeft voor het onlineprogramma niet te reserveren. Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en jijzelf binnen vijf minuten na afloop een online SG&USE-registratieformulier invult. Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kan bekijken.

SG & USE
Wanneer je in het najaar van 2014 of later begonnen bent met het Bachelor College, dan maakt het bijwonen van tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale deel uit van je USE leerlijn. Er zijn geen tentamens aan deze SG-activiteiten verbonden, maar je kunt je USE leerlijn uitsluitend afronden als je tenminste hebt voldaan aan het volgen van deze 5 activiteiten. Je kunt hier op ieder moment mee beginnen, echter tijdig voor het afronden van je bachelor. Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je collegekaart vóór aanvang van het programma (in de zaal) of in het geval van een online live gestreamd SG & USE programma; binnen 5 minuten na afloop van het programma via een online SG & USE registratieformulier. Zorg er alsjeblieft voor dat dat goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je aanwezig was.
Voor het verwerken van een registratie staat twee weken. Het overzicht van gevolgde activiteiten vind je via bovenstaande link. Als na twee weken je registratie daar niet zichtbaar is, neem dan even contact met ons op. Wanneer je aan verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten hebt voldaan dan wordt dat in Osiris verwerkt onder de vakcode SG100.

Als je in collegejaar 2012-2013 of 2013-2014 startte met je bacheloropleiding, dan ben je vrijgesteld van deze regeling en ontvang je geen beoordeling.

SG & Eindhoven School of Education (ESoE)
Als je als student bent vrijgesteld van de USE leerlijn omdat je bij de Eindhoven School of Education (ESoE) de Educatieve Minor volgt, dan geldt nog steeds dat je naast het coherent pakket tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale dient te volgen. Dit is het vak SG100 in Osiris. Afronding van het coherent pakket staat los van afronding van het vak SG100. Je bent hier zelf voor verantwoordelijk.

Heb je vragen over de USE-regeling? Laat het ons weten via studium.generale@tue.nl. Voor vragen over het Bachelor College en de USE leerlijnen kun je beste terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding.