USE

SG & USE (vakcode SG100)

Studium Generale verleid je om tijdens je studie en daarna je horizon te blijven verbreden op wetenschappelijk, cultureel, maatschappelijk en persoonlijk vlak.
Daarbij vormen activiteiten van Studium Generale (SG) een vast onderdeel van de TU/e bacheloropleiding. Op deze pagina vind je informatie over:  

  1. Persoonlijk overzicht in Academy Attendance van door jou bijgewoonde SG&USE-activiteiten. 

  1. Coronavirusmaatregelen, SG&USE-punten en afstuderen 

  1. Algemene uitleg SG&USE-regeling.  

  1. SG & Eindhoven School of Education (ESoE).  

  1. Contact

Update 23 december 2021 

1. Persoonlijk overzicht in Academy Attendence van door jou bijgewoonde SG&USE-activiteiten  

Alle studenten die aan de SG&USE-verplichting moeten voldoen kunnen hun persoonlijk overzicht van alle gevolgde activiteiten inzien in het aanwezigheidsregistratiesysteem 
ACADEMY ATTENDANCE
Je logt in met je TU/e studentaccount. 
Verder hieronder vind je een korte instructie.    

Studenten die al vóór september 2020 SG&USE hebben afgerond staan niet geregistreerd in Academy Attendance. 
Let op: je kunt je in Academy Attendance niet aanmelden om een toekomstige Studium Generale activiteit bij te wonen. Dat kan wel via de specifieke programma’s op deze website.
Je aanwezigheid wordt bij de zaal geregistreerd dmv het scannen van je campuskaart. Voor het online (via de livestream) bijwonen van programma’s is het niet nodig je vooraf aan te melden. De aanwezigheidsregistratie vindt in dat geval ook online plaats.
Kijk bij punt 2 en 3 op deze pagina voor alle info over aanmelden en offline en online aanwezigheidsregistratie. 

Vragen: Mocht je problemen ondervinden met inloggen of andere technische vragen over het gebruik van Academy Attendance hebben stel deze dan via de Service Portal in Topdesk. Heb je vragen over de registratie van activiteiten in Academy Attendance, neem dan contact op met Studium Generale (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5). 
Let op: het kan zijn dat je naam niet goed staat weergegeven doordat speciale tekens niet worden herkend. Meld dit bij ons, dan zorgen wij dat het zo spoedig mogelijk wordt aangepast).   

Ingelogd in Academy Attendance, en dan…   
Ga naar Activities. Dit is voor het inzien van jouw overzicht het belangrijkste item. Het woord Activity kun je in feite als activiteiten/programma’s lezen.  

Onder Activity Goals staat SG&USE (niet MyFuture Activities). Zo niet, switch dan van pagina door op een van de bolletjes onderaan de pagina te klikken.    
 

2. Coronavirusmaatregelen, SG&USE-punten en afstuderen   
  
Activiteiten vinden over het algemeen op locatie plaats (offline). Het aantal programma’s dat (ook) online is bij te wonen wisselt per kwartiel, mede afhankelijk van de actuele coronamaatregelen. De regeling voor de online SG&USE-registratie kan veranderen en/of stoppen, mede afhankelijk van versoepeling van de coronamaatregelen. Houd deze website in de gaten voor up-to-date informatie over waar een activiteit plaats vindt en hoe aanwezigheidsregistratie mogelijk is!   

Let op: Heb je vragen over het afronden van SG&USE en het behalen van je Ba-diploma, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5). Houd er rekening mee dat wij in de vakantieperiodes en rondom feestdagen beperkt bereikbaar zijn en vragen niet altijd last minute beantwoord kunnen worden. 

Hoe gaat het in z’n werk?   
Het SG-programma voor het komende kwartiel vind je hier. Kwartiel 3 wordt op 21 januari 2022 gepubliceerd. 
Staat er een USE-logo op de betreffende programmapagina dan betekent dat, dat registratie voor SG&USE mogelijk is. Dat kan zowel bij:   

- …de activiteiten met USE-logo die offline op locatie (campus of elders) bijgewoond kunnen worden.
Het aantal bezoekers dat we per programma een plaats kunnen bieden is beperkt. Houd daarbij rekening met eventuele extra restricties en een nog beperkter aantal plekken vanwege coronamaatregelen. Reserveren via de website is dan ook aanbevolen/verplicht als je het programma in de zaal wilt bijwonen. 
Aanwezigheidsregistratie: Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je campuskaart vóór aanvang van het programma (in de zaal).  

- ...de activiteiten met USE-logo die online bijgewoond kunnen worden via de livestream. 
Bij de programma-info op deze website staat de link naar de livestream. 
Let op: GEEN plaats reserveren a.u.b. als je het programma online via de livestream wilt volgen.  
Aanwezigheidsregistratie: Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het gehele programma live bekijkt (dus niet terugkijken) via MS Teams en ingelogd bent met jouw eigen TU/e student emailaccount (dus niet samen via één account kijken). Vervolgens dien jijzelf een online SG&USE-registratieformulier in te vullen. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Houd je campuskaart met student-ID-nummer bij de hand. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto.  

Verwerking in Academy Attendence kan 5 werkdagen duren. Neem contact met ons op wanneer de registratie na 5 werkdagen nog niet in jouw overzicht terug te zien is (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5).  
 

3. Algemene uitleg SG&USE-regeling  
  
Wanneer je in het najaar van 2014 of later begonnen bent met het Bachelor College, dan is het bijwonen van tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale (SG) een verplicht onderdeel van je USE-leerlijn. Er zijn geen tentamens aan deze SG-activiteiten verbonden, maar je kunt je USE-leerlijn uitsluitend afronden als je hebt voldaan aan het volgen van tenminste 5 SG-activiteiten met USE-logo. Je kunt hier op ieder moment vanaf de start van het Bachelor College mee beginnen. Zorg dat je tijdig aan de SG&USE-verplichting hebt voldaan. Ons advies: doe dit minimaal 3 maanden voor het plaatsvinden van de examencommissievergadering waarvoor je je wilt aanmelden.   
  
Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je campuskaart vóór aanvang van het programma (in de zaal), of in het geval van een online live gestreamd SG&USE-programma door middel van het invullen van een online SG&USE-registratieformulier. Kijk bij punt 2 voor meer informatie over de aanwezigheidsregistratie.   
Kijk bij punt 1 voor meer informatie over jouw overzicht van gevolgde activiteiten. Wanneer je aan de verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten hebt voldaan, dan wordt dat in Osiris verwerkt onder vakcode SG100. Verwerking in Osiris kan twee weken duren; als de verwerking twee weken nadat jij jouw 5e activiteit bijgewoond hebt niet zichtbaar is in Osiris, neem dan even per mail contact met ons op (vanuit jouw TU/e-studenten-emailadres). Vermeld in je mail je naam en student-ID-nummer. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto


4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE)   
   
Als je als student bent vrijgesteld van de USE-leerlijn omdat je bij de Eindhoven School of Education (ESoE) de Educatieve Minor volgt, dan geldt nog steeds dat je naast het coherent pakket tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale dient te volgen. Dit is het vak SG100 in Osiris. Afronding van het coherent pakket staat los van afronding van het vak SG100. Je bent hier zelf voor verantwoordelijk.    


5. Contact   

Heb je vragen over de SG&USE-regeling? Lees eerst bovenstaande info en kijk of het antwoord op jouw vraag erbij staat. Mocht je een andere vraag hebben, laat het ons weten via studium.generale@tue.nl.    

Voor vragen over het Bachelor College en de USE-leerlijnen kun je beste terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding. 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x