USE

SG & USE (vakcode SG100)

Activiteiten van Studium Generale (SG) vormen een vast onderdeel van de TU/e bacheloropleiding. Op deze pagina vind je informatie over: 

 1. Persoonlijk overzicht van door jou bijgewoonde SG&USE-activiteiten. 

 2. De gevolgen van de coronamaatregelen voor SG&USE en afstuderen. 

 3. Algemene uitleg SG&USE-regeling. 

 4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE). 

 5. Contact 
   

Update 12 juli 2021

1. Persoonlijk overzicht van door jouw bijgewoonde SG&USE-activiteiten 

Alle studenten die aan de SG&USE-verplichting moeten voldoen kunnen hun persoonlijk overzicht van alle gevolgde activiteiten inzien in het aanwezigheidsregistratiesysteem Academy Attendance.
Onderstaand vind je de link naar Academy Attendance en een korte instructie.   

Studenten die al vóór september 2020 SG&USE hebben afgerond staan niet geregistreerd in Academy Attendance. Zij kunnen het overzicht van hun vijf (of meer) gevolgde activiteiten nog inzien in het oude registratiesysteem. Zie onderstaande info. 

Academy Attendance 
In Academy Attendance vind je jouw persoonlijke overzicht van alle door jou bijgewoonde SG&USE-activiteiten. Zowel de activiteiten die vóór september 2020 plaats vonden als de activiteiten die ná september 2020 plaats vonden.  

Let op: je kunt je in Academy Attendance niet aanmelden om een toekomstige activiteit bij te wonen. Wil je een activiteit van Studium Generale op locatie bijwonen, meld je dan aan via de pagina van dat specifieke programma op deze website. Je aanwezigheid wordt bij de zaal geregistreerd dmv het scannen van je campuskaart. Voor het online (via de livestream) bijwonen van programma’s is het niet nodig je vooraf aan te melden. De aanwezigheidsregistratie vindt in dat geval ook online plaats. Kijk bij punt 2 en 3 op deze pagina voor alle info over aanmelden en offline en online aanwezigheidsregistratie.

Klik op onderstaande link om naar Academy Attendance te gaan en log in met de inloggegevens van je TU/e-studentaccount.  

Vragen: Mocht je problemen ondervinden met inloggen of andere technische vragen over het gebruik van Academy Attendance hebben stel deze dan via de Service Portal in Topdesk. Heb je vragen over de registratie van activiteiten in Academy Attendance, neem dan contact op met Studium Generale (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5).

Let op: het kan zijn dat je naam niet goed staat weergegeven doordat speciale tekens niet worden herkend. Meld dit bij ons, dan zorgen wij dat het zo spoedig mogelijk wordt aangepast).  

Ingelogd, en dan…  
Op de startpagina zie je in de linker kolom de items Dashboard, Calender, Attendance, Activities, Subscriptions, Lessons.    

Ga naar Activities. Dit is voor het inzien van jouw overzicht het belangrijkste item. Het woord Activity kun je in feite als activiteiten/programma’s lezen. 

Onder Activity Goals staat SG&USE (niet MyFuture Activities). Zo niet, switch dan van pagina door op een van de bolletjes onderaan de pagina te klikken.   

Op deze pagina vind je onder elkaar:  

 • Een beknopte beschrijving van de SG&USE-regeling.  
 • Een specificatie van de door jou gevolgde activiteiten. 
 • Het overzicht van het aantal door jou gevolgde (groen) en nog niet gevolgde (rood) activiteiten.   

Ik heb al vóór september 2020 SG&USE afgerond en kan niet inloggen in Academy Attendance  
Studenten die al vóór september 2020 vijf SG-activiteiten met USE-label hebben bijgewoond en daarmee al vóór september 2020 aan de SG&USE-verplichting hebben voldaan staan niet geregistreerd in Academy Attendance.


2. Coronavirus, SG&USE-punten en afstuderen  
 
Het laatste SG-programma met USE-label in collegejaar 2020/2021 vond op maandag 14 juli plaats. Vanaf september, de start van het collegejaar 2021/2022, is het weer mogelijk om nieuwe SG-programma’s met USE-label bij te wonen.  Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zijn programma’s vanaf dan weer in de zaal bij te wonen en ook online via livestream. 
De regeling voor online SG&USE-registratie kan echter veranderen als de coronamaatregelen verder versoepelen en er meer mensen in de zaal toegelaten mogen worden. Dus houd daarom deze website in de gaten voor up-to-date informatie! 
Er is geen vrijstelling* meer voor de SG&USE-verplichting voor Bachelor-studenten die hun Bachelor diploma gaan halen en hun USE-leerlijn nog niet hebben afgerond. 

Let op: Heb je vragen over het vóór september, aanvang van collegejaar 2021/2022, afronden van SG&USE en het behalen van je Ba-diploma, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5). Houd er rekening mee dat wij in juli en augustus beperkt bereikbaar zijn in verband met de zomerstop en vragen niet altijd tijdig kunnen beantwoorden. 

*Vrijstellingsregeling: Studenten die vóór aanvang van Q1 2020/2021 hun Ba-diploma wilden behalen konden i.v.m. de gevolgen van de coronavirusmaatregelen een vrijstelling krijgen voor de verplichting om vijf Studium Generale USE-programma’s bij te wonen, mits zij aan alle andere verplichtingen voor het behalen van het Ba-diploma hadden voldaan. 

Hoe gaat het in z’n werk?  
Het SG-programma voor het komende kwartiel vind je hier. (kwartiel 1 wordt op 15 juli gepubliceerd)
Staat er een USE-logo op de betreffende programmapagina dan betekent dat, dat registratie voor SG&USE mogelijk is. Dat kan bij zowel:  

 • De offline programma’s met USE-label die op de campus in een zaal zullen plaatsvinden voor een beperkte groep bezoekers. Het aantal bezoekers dat we per programma een plaats kunnen bieden is momenteel vanwege overheidsmaatregelen beperkt. Reserveren via de website is dan ook verplicht als je het programma in de zaal wilt bijwonen.  
 • De online programma’s met USE-label die live gestreamd worden. 
  Let op: GEEN plaats reserveren a.u.b. als je het programma online via de livestream wilt volgen. Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het gehele programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en jijzelf een online SG&USE-registratieformulier invult. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Houd je campuskaart met student-ID-nummer bij de hand. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto. Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kunt bekijken.  
  Verwerking in Academy Attendence kan 5 werkdagen duren. Neem contact met ons op wanneer de registratie na 5 werkdagen nog niet in jouw overzicht terug te zien is (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5). 
   

3. Algemene uitleg SG&USE-regeling  
 
Wanneer je in het najaar van 2014 of later begonnen bent met het Bachelor College, dan maakt het bijwonen van tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale deel uit van je USE leerlijn. Er zijn geen tentamens aan deze SG-activiteiten verbonden, maar je kunt je USE leerlijn uitsluitend afronden als je  hebt voldaan aan het volgen van tenminste 5 activiteiten. Je kunt hier op ieder moment mee beginnen; begin hiermee tijdig voor het afronden van je bachelor.  
 
Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je campuskaart vóór aanvang van het programma (in de zaal), of in het geval van een online live gestreamd SG&USE-programma; door middel van het invullen van een online SG&USE-registratieformulier. Tijdens het online programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Houd je campuskaart met student-ID-nummer bij de hand. Je vindt je student-ID-nummer op je campuskaart onder de pasfoto. Zorg er alsjeblieft voor dat je er zeker van bent dat jouw aanwezigheid is geregistreerd, want anders kunnen we niet verifiëren dat je het programma hebt bijgewoond. Neem contact met ons op wanneer de registratie na 5 werkdagen nog niet in jouw overzicht terug te zien is (contactgegevens staan onderaan deze pagina bij punt 5). Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kunt bekijken.  

Kijk bij punt 1 voor meer info over jouw overzicht van gevolgde activiteiten. Wanneer je aan de verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten hebt voldaan, dan wordt dat in Osiris verwerkt onder de vakcode SG100. Verwerking in Osiris kan twee weken duren; als de verwerking twee weken nadat jij jouw 5e activiteit bijgewoond hebt niet zichtbaar is in Osiris, neem dan even per mail contact met ons op). Vermeld in je mail je naam en student-ID-nummer. 
 
4. SG & Eindhoven School of Education (ESoE)  
  
Als je als student bent vrijgesteld van de USE leerlijn omdat je bij de Eindhoven School of Education (ESoE) de Educatieve Minor volgt, dan geldt nog steeds dat je naast het coherent pakket tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale dient te volgen. Dit is het vak SG100 in Osiris. Afronding van het coherent pakket staat los van afronding van het vak SG100. Je bent hier zelf voor verantwoordelijk.  
 
5. Contact  

Heb je vragen over de SG&USE-regeling? Lees eerst bovenstaande info en kijk of het antwoord op jouw vraag erbij staat. Mocht je een andere vraag hebben, laat het ons weten via studium.generale@tue.nl.   

Voor vragen over het Bachelor College en de USE leerlijnen kun je beste terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding.  

 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x