USE

SG & USE (vakcode SG100)

Activiteiten van Studium Generale (SG) vormen een vast onderdeel van de TU/e bacheloropleiding. Via onderstaande link kun je inzien welke programma’s je al hebt bijgewoond (vanaf TU/e campus of elders met VPN verbinding). Hieronder vind je meer informatie over de regeling.

Mijn overzicht gevolgde activiteiten 
(inloggen vanaf TU/e campus of via VPN verbinding)

Coronavirus, SG USE-punten en afstuderen
Studenten die vóór aanvang van Q1 2020/2021 hun Ba willen behalen krijgen i.v.m. de gevolgen van de coronavirusmaatregelen een vrijstelling voor de vijf Studium Generale USE-punten, mits zij aan alle andere verplichtingen voor het behalen van het Ba-diploma hebben voldaan.

SG & USE
Wanneer je in het najaar van 2014 of later begonnen bent met het Bachelor College, dan maakt het bijwonen van tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale deel uit van je USE leerlijn. Er zijn geen tentamens aan deze SG-activiteiten verbonden, maar je kunt je USE leerlijn uitsluitend afronden als je tenminste hebt voldaan aan het volgen van deze 5 activiteiten. Je kunt hier op ieder moment mee beginnen, echter tijdig voor het afronden van je bachelor. Je laat je deelname ter plaatse door SG registreren door middel van het scannen van je collegekaart vóór aanvang van het programma. Zorg er alsjeblieft voor dat dat goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je aanwezig was.
Voor het verwerken van een registratie staat twee weken. Het overzicht van gevolgde activiteiten vind je via bovenstaande link. Als na twee weken je registratie daar niet zichtbaar is, neem dan even contact met ons op. Wanneer je aan verplichting van het volgen van minimaal 5 activiteiten hebt voldaan dan wordt dat in Osiris verwerkt onder de vakcode SG100.

Als je in collegejaar 2012-2013 of 2013-2014 startte met je bacheloropleiding, dan ben je vrijgesteld van deze regeling en ontvang je geen beoordeling.

SG & Eindhoven School of Education (ESoE)
Als je als student bent vrijgesteld van de USE leerlijn omdat je bij de Eindhoven School of Education (ESoE) de Educatieve Minor volgt, dan geldt nog steeds dat je naast het coherent pakket tenminste 5 met een USE-logo aangemerkte activiteiten van Studium Generale dient te volgen. Dit is het vak SG100 in Osiris. Afronding van het coherent pakket staat los van afronding van het vak SG100. Je bent hier zelf voor verantwoordelijk.

Heb je vragen over de USE-regeling? Laat het ons weten via studium.generale@tue.nl. Voor vragen over het Bachelor College en de USE leerlijnen kun je beste terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding.