16-4-2019

Populaire indie rockband Pip Blom treedt op: 25 april

Als internationaal muziekblad Rolling Stone je ‘Cobain-isch’ noemt in je talent om met weinig veel te zeggen*, dan doe je toch ècht iets goed. En dat doet indie rockband Pip Blom. Het begon allemaal met een meisje dat Pip heette en op haar 19e een aantal liedjes op zolder opnam. Sindsdien is the sky the limit. Op donderdag 25 april treedt Pip Blom op met een energieke live show in Corona, Luna gebouw op de TU/e campus.

De 22-jarige in Amsterdam wonende Pip Blom begon in 2016 haar eigen indie-pop deuntjes te schrijven, op te nemen en uit te brengen. Haar eerste nummers, die zij simpelweg naar het internet uploadde, verzamelden al snel duizenden views, wat Pip ertoe aanzette om een band te formeren waarmee ze live ging optreden.

Sindsdien gaan ze als een speer en zijn ze bekend van hun optredens in kleine cafe’s tot het Europese festivalcircuit, zoals Eurosonic Noorderslag en The Great Escape. Grote namen als Surfer Blood, Franz Ferdinand en The Breeders vroegen hen om mee te doen aan hun Europese tours.

Datum:             Donderdag 25 april, 20.30 uur
Locatie:            Corona zaal in Luna gebouw, TU/e campus
Toegang:          Gratis voor studenten / 10 euro voor anderen
Bestel hier je tickets. Meer info.

In het voorprogramma treedt de winnaar van bandcompetitie ‘De Kleine Prijs van Nederland’ op: de driedelige indie rockband Mr. Stone en de Black Dogs. We organiseren deze muziekcompetitie jaarlijks om zo de muzikale studenttalenten van de Technische Universiteit Eindhoven te ontdekken en een podium te bieden.

* Bron: artikel in AD op 25-09-2018: “Ook Amerika valt voor de muziek van Pip Blom.” Auteur: Peter van Brummelen

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x