1-11-2018

The Sound of Science - Parktheater op 2 december

Hoe wetenschap en technologie de popmuziek groot maken

De Technische Universiteit Eindhoven presenteert op zondag 2 december in het Parktheater Eindhoven The Sound of Science. Muziekkenners, wetenschappers en muzikanten zoomen in op de innige relatie tussen wetenschap, technologie en popmuziek. De Presentatie 's avonds  is in handen van Matthijs van Nieuwkerk en 's middags van Sjors Fröhlich. Gasten en sprekers zijn onder meer oud Philips topman Jan Timmer, DJ Lady Aïda, Leo Blokhuis, Eric van Tijn en wetenschappers als Douwe Draaisma, Tom ter Bogt en Elmer Sterken. Muziek is er van Colin Benders, Binkbeats en The Sound of Science huisband. En....voor studenten is er een fikse korting op de toegangsprijs!

Popmuziek speelt een grote rol in ons leven. Het is de soundtrack bij belangrijke momenten in ons leven en is later juist het voertuig voor herinneringen. Die rol zou nooit zo groot zijn geweest zonder radiogolven, lasertechnieken, bits, microprocessors en kunstmatige intelligentie.

De TU/e wil zichtbaar maken hoe en waar technologie een essentiële rol speelt in onze maatschappij. Popmuziek is daar een mooi voorbeeld van. The Sound of Science is een fascinerende speurtocht naar de onvermoede wisselwerking tussen de rationele berekening van wetenschap en de emotionele beleving van popmuziek.

The Sound of Science bestaat uit twee afzonderlijke delen

’s Middags (klik voor volledige middag-line-up) presenteren Sjors Fröhlich en Lucas Asselbergs een muzikaal symposium met onder meer Leo Blokhuis en de wetenschappers Douwe Draaisma, Clara Stegehuis en Berry Eggen. Muziek is er van synths-tovenaar Colin Benders en Binkbeats.

’s Avonds (klik voor volledige avond-line-up) presenteert Matthijs van Nieuwkerk een vermakelijke, verkennende en vooral muzikale talkshow met als gasten onder meer DJ Lady Aïda, Eric van Tijn, Wilbert Mutsaers en de wetenschappers Tom ter Bogt, Elmer Sterken, Douwe Draaisma, Remco van der Hofstad. The Sound of Science huisband duikt aan de hand van de grote hits uit de pophistorie in de wereld van drumcomputers, synthesizers, theremin en meer.

The Sound of Science is een samenwerking tussen de TU/e en het Parktheater. Tickets kun je hier direct bestellen.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x