6-3-2024

OPEN CALL

Krijg € 1000 om een geweldig SG-programma te organiseren

Heb jij een creatief idee voor een tof Studium Generale (SG) programma en ben je bereid er bloed, zweet en tranen in te stoppen om dat idee te realiseren? Dan ben jij misschien wel de volgende organisator van het SG Student Take-Over Programma en dan horen we graag van je! We zijn op zoek naar studenten die een uniek en inspirerend programma of act voor studenten kunnen boeken. Je kunt je idee aan ons voorleggen en degene(n) met het beste idee krijgt € 1000 (niet in eigen zak) om het tot leven te brengen.

De vereisten zijn eenvoudig: je  studeert aan de TU/e en je bent verantwoordelijk voor het organiseren van alles, van het contact met de artiest/performer/band tot het regelen van de boeking, de praktische zaken en het leveren van input voor de promotie. 
We zijn op zoek naar iets origineels, spannends, inspirerends, iets dat raakt of gewoon raar en leuk is. Het moet een bredere groep TU/e-studenten aantrekken dan alleen jij en je vrienden. Houd er rekening mee dat we op zoek zijn naar professionele acts, en dat dit niet het juiste platform is om jezelf of je (studenten)organisatie in de schijnwerpers te zetten.  

Dus, heb je er altijd al van gedroomd om je favoriete komiek naar de campus te halen? Wil je een grootschalig spel organiseren dat de percepties en overtuigingen van het publiek uitdaagt? Of wil je een poolparty organiseren met je favoriete obscure Deense jazzband? Neem vóór donderdag 16 mei 2024 contact met ons op door een e-mail te sturen naar studium.generale@tue.nl  met als onderwerp "Ons winnende idee van €1000" of kom langs in ons kantoor in Auditorium 2.02 en overtuig ons van jouw geweldige idee.


Antonia organiseerde al eens een Student Take-Over programma
Antonia komt uit Roemenië en studeert aan Built Environment op de TU/e. Ze organiseerde het Student Take-Over programma "Riding the Spectrum": een lezing over hoe autisme en neurodiversiteit kunnen bijdragen aan succes.


"Ik heb meegedaan aan het Student Take-Over programma omdat ik wilde dat de TU/e community tot hetzelfde toegang kreeg als hetgeen ik had: een verhaal dat hulp kan bieden voor mensen die het moeilijk hebben en een waardevolle les in inclusiviteit voor iedereen.


Ik vond de ervaring heel bijzonder en de moeite waard: van de proactiviteit van de programmamakers van Studium Generale, David en Liza, die me hielpen mijn idee vorm te geven en me volledig steunden in het realiseren ervan, tot de waardering van het publiek - dat me liet zien dat de boodschap die ik probeerde over te brengen net zo belangrijk was als ik dacht dat hij zou moeten zijn.
Ik heb geleerd dat soms het initiatief nemen om op te komen voor waar je in gelooft een cruciale stap is als je sociale impact wilt maken. Ik heb ook geleerd dat als je iets wilt uitdragen dat je belangrijk vindt, het Student Take-Over Programma een super manier is om dat te doen".

Eerdere Student Take-Overs
Om je nog net even dat laatste duwtje te geven, om over de drempel te stappen, kan je hierhier en ook hier de programma's bekijken die voortvloeiden uit de Student Take-Over ideeën van het afgelopen jaar.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x