24-4-2024

Vacature: studentlid van de SG Bestuurscommissie

Zin om echt iets bijzonders te doen tijdens je studie aan de TU/e? Als studentlid van de Bestuurscommissie Studium Generale krijg je de kans om direct invloed uit te oefenen op de wetenschappelijke, culturele, maatschappelijke en persoonlijke verbreding van studenten, medewerkers en overige bezoekers van de Studium Generale programma's. 

We zijn op zoek naar twee enthousiaste TU/e studenten die mee willen denken over de koers van onze programmering, die niet alleen onderhoudend moet zijn, maar ook echt iets toevoegt, je blikveld verbreedt en je verleidt je comfort zone te verlaten. Het is een mooie kans om samen te werken met enkele van de top hoogleraren en ervaring op te doen met besturen en strategisch denken.

Bij Studium Generale (SG) organiseren we programma's die jaarlijks ruim 20.000 bezoekers trekken met een breed aanbod van ongeveer 175 programma's variërend van lezingen en concerten tot films, theater en exposities. Voor Bachelorstudenten geldt dat veel SG-programma's bezocht kunnen worden in het kader van het studiecurriculum.

Wat ga je doen? 
Als lid van de Bestuurscommissie Studium Generale heb je de kans om mee te denken over hoe we onze impact op de culturele en maatschappelijke ontwikkeling en betrokkenheid van studenten en andere bezoekers kunnen vergroten. Je speelt een actieve rol in het sturen van de visie en het beleid van SG en draagt zo bij aan de kwaliteit en het imago van onze programma's. 

Wie zoeken wij? 
We zijn op zoek naar twee enthousiaste studenten die:

  • Student zijn aan de TU/e.
  • Bij voorkeur langer dan één academisch jaar beschikbaar zijn.
  • Interesse en betrokkenheid hebben bij de doelen van Studium Generale.
  • Op hoofdlijnen kunnen meedenken en adviseren.
  • Een kritische blik kunnen werpen en niet bang zijn om deze te delen.
  • Bereid zijn om circa 4 keer per jaar te vergaderen en regelmatig verschillende SG-programma's bij te wonen.

Wat bieden wij?

  • Een kans om samen te werken met prominente hoogleraren en deel uit te maken van de SG bestuurscommissie.
  • De mogelijkheid om bestuurlijke en strategische ervaring op te doen.
  • Een belangrijke rol in het vormgeven van de culturele agenda van je universiteit.
  • Deelname aan de bestuurscommissie is onbezoldigd, maar je krijgt wel gratis toegang tot al onze betaalde programma's.

Hoeveel tijd besteed je eraan?
Deelname aan de bestuurscommissie kost je ongeveer 20 uur per jaar voor 4 vergaderingen, voorbereiding, netwerken, enz. Daarnaast verwachten we een hoge betrokkenheid bij onze programmering, dus dat je ook regelmatig SG-programma's bijwoont.

Geïnteresseerd? 
Voel jij je aangesproken om een verschil te maken binnen de TU/e gemeenschap? Stuur dan uiterlijk vrijdag 24 mei 2024 je CV en motivatiebrief naar Lucas Asselbergs, hoofd Studium Generale, via studium.generale@tue.nl. Voor meer informatie over deze rol kun je ook contact opnemen via dit e-mailadres.

 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x