30-5-2023

SG TIP: Klassiek op de Campus, zondag 4 juni

Op zondag 4 juni zal de derde editie van Klassiek op de Campus plaatsvinden. Tijdens dit festival brengen studentenorkesten en –koren uit heel Nederland (en daarbuiten) hun mooiste muziek ten gehore. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, vanaf 12:00 - 19:00 uur.

 

Foto's gemaakt door dekate Mousa, KlasCie, Felipe Carboni, Savine Schoorl en Asal Ramezani

Klassieke muziek heeft een stoffig imago. Sommige mensen denken dat het saai is, of alleen voor ouderen. Niks is minder waar en dat laat Klassiek op Campus zien. Wij geven een podium aan jongeren die klassieke muziek op hoog niveau opvoeren. Daarnaast kunnen jong en oud op het festival terrein zelf ook met muziek aan de slag. Zo is er voor kinderen de zogenaamde kindermuziektuin, waar ze allerlei muzikale proefjes kunnen doen en instrumenten kunnen uitproberen. Ook is er een dansworkshop en een zangworkshop. 

Dit jaar staan er weer veel mooie optredens gepland, waaronder CMC uit Nijmegen en USConcert uit Utrecht. Ook verwelkomen wij koor- en orkestvereniging MünchenKlang uit München die met ondersteuning van studenten uit Eindoven de Messa di Gloria van Puccini zullen uitvoeren. Daarnaast wordt de  afsluitende act verzorgd door het Nederlands Studenten Jazz Orkest.

Kom langs, neem je vrienden, familie en een picknickkleed mee, en laat je verrassen door prachtige klassieke muziek op dit zomerse festival.

Klik hier voor meer informatie en een tijdsschema.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x