Expositie

Point of View: Surviving in Eindhoven

22 maart 2022 t/m 12 april 2022
Atlas, begane grond/ ground floor

Hoe goed ken jij Eindhoven eigenlijk? Weet jij waar je het beste kunt schuilen in de stromende regen? Deze tentoonstelling geeft je een inkijkje in het verborgen leven van mensen die in Eindhoven op straat leven. 

Eindhoven, de stad van design en technologie. Het centrum van vooruitgang en toekomst. Èn...Eindhoven, de stad van zo'n vierhonderd daklozen. De stad van de tijdelijke slaapplekken op de campus van de TU, van verslaafden in portieken, van leegstaande gebouwen - rauw, donker en koud. Wat is het perspectief langs die rafelranden? Hoe ziet de stad eruit als je jezelf erin verloren hebt? In deze tentoonstelling geven twaalf mensen die op straat hebben geleefd een inkijkje in hun leven, in hùn Eindhoven.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Ervaring die Staat en KDET (Klankbordgroep Dak- en Thuislozen in Eindhoven). De bijschriften bij de tentoonstelling zijn zowel in het Nederlands als in het Engels.

Audio expositie
Kan je niet wachten om de tentoonstelling te bezoeken en ben je benieuwd naar de persoonlijke verhalen van exposanten Hans, Angela, Jimmy, Klaas, Margit, Mark, Nigel, Ro en Roland? Beluister dan nu deze audiofragmenten.

Rondleiding door de stad
In het kader van deze tentoonstelling organiseren we op maandag 28 maart en op dinsdag 5 april een  rondleiding door Eindhoven. Mensen die zelf op straat hebben geleefd zullen je de campus en de stad door hun ogen laten zien. Kijk hier voor meer info en reservering.

Ervaring die Staat
Ervaring die Staat biedt specifieke ondersteuning, zorg en projecten op het gebied van maatschappelijke opvang in Eindhoven door de inzet van ervaringswerkers en professionals, met als doel de zorg beter te laten aansluiten op de behoeften van dak- en thuislozen. Ervaring die Staat helpt dak- en thuislozen zelf richting te geven aan hun leven met voor hen zinvolle activiteiten, zodat zij de regie over hun eigen leven weer terug kunnen pakken.

KDET: Klankbordgroep dak- en thuislozen in Eindhoven
Leden van het KDET zijn dak- of thuislozen die hun ervaring inzetten om op te komen voor de belangen van dak- en thuislozen.  Zij brengen de problemen die zij ervaren ter sprake om de zorg en hulpverlening aan dak- en thuislozen te verbeteren.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x