9-6-2021

Philips highlight tour

Eindhoven en Philips: onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wat weet jij er eigenlijk van? Hoe ontstond Philips en hoe werden de eerste gloeilampen gemaakt? Welke Philips-innovaties hadden vroeger en nu een grote maatschappelijke impact? Conservator Sergio Derks neemt je mee in een virtuele tour door het Philips Museum.

Deze video is t/m woensdag 16 juni a.s. te bekijken.

Sergio Derks vertelt tijdens de virtuele tour in vogelvlucht boeiende verhalen over de pioniersjaren, de oprichting van het Natuurkundig Laboratorium (Philips Research) en de uitvinding van de cassetterecorder en de CD. Hij licht toe hoe de onderneming zich ontwikkelde van gloeilampenfabriek en elektrotechnische industrie tot de health tech company van vandaag. Bovendien legt hij uit hoe een baanbrekende technologische innovatie op röntgengebied werd ingezet in de strijd tegen de dodelijke ziekte tuberculose.

De virtuele tour wordt afgesloten met een korte blik op de huidige innovatiethema’s en de missie van het bedrijf: het leven van mensen verbeteren met zinvolle innovaties. 

Sergio Derks is historicus en werkte mee aan diverse publicaties over de geschiedenis van Philips, zoals Philips Honderd, Generations of Shaving Excellence en De kracht van vernieuwing. Als conservator van het Philips Museum is hij verantwoordelijk voor exposities, educatieve programma’s en de collectie.  

Philips Museum

Het Philips Museum is het museum van Koninklijke Philips N.V., gevestigd in hartje Eindhoven in de eerste gloeilampenfabriek van Philips. Het museum biedt inzicht in de wijze waarop het bedrijf zich in 130 jaar bestaan ontwikkelde van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern.