Theater

Slachthuis Vijf

Vrijdag 7 juni , 20:30 - 22:00
Parktheater
Prijs: € 10,00 incl. btw (Student)

De anti-oorlogsklassieker Slachthuis Vijf van Kurt Vonnegut staat nu op de planken, en jij kunt het samen met andere studenten voor een prikkie meemaken. Ga mee naar het Parktheater en ervaar deze onvergetelijke reis door tijd en ruimte, die in 2024 nog altijd even actueel en relevant is. 

Billy Pilgrim is losgeraakt van de tijd. De Amerikaanse soldaat kan in 1945 door een deur stappen en ergens in 1965 naar buiten komen. De realiteit rondom hem valt langzaam uit elkaar en traumatische gebeurtenissen uit Billy’s leven krijgen daarmee een nieuwe plek en betekenis. Zo herbeleeft hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog het gruwelijke bombardement op Dresden en wordt hij tegelijkertijd door aliens ontvoerd en tentoongesteld op hun planeet Tralfamadore. Op die plek leert Billy dat de dingen niet anders kunnen gebeuren dan ze gebeuren. En dat alle dingen tegelijkertijd gebeuren.

De succesvolle en bejubelde voorstelling Slachthuis vijf van Theater Rotterdam in de regie van Erik Whien werd geselecteerd voor het Theaterfestival in 2022. De jury noemde het “een verpletterend oorlogsverhaal op toneel”. 

Recensies
“Een voorstelling waarin je kopje onder gaat en happend naar adem weer boven komt.” NRC ★★★★★

“Schitterende theatrale beelden, intrigerende filosofische vragen en razend knap spel van Bram Suijker.” De Volkskrant

“Lichtvoetig en troostrijk oorlogsverhaal”. De Telegraaf ★★★★

Alleen voor TU/e studenten, PhD’s en EngD’s
Alleen TU/e-studenten, PhD’s en EngD’s kunnen via deze website een ticket met SG korting kopen à €10,00. Er is een beperkt aantal kortingstickets beschikbaar. Tickets worden niet gerestitueerd en kunnen niet worden geruild. Meer algemene informatie over tickets, restitutiebeleid, etc. vind je hier.

Neem je E-ticket en studentenkaart mee naar het Parktheater, beide worden gecontroleerd bij de ingang. 

Anderen kunnen hun ticket voor de reguliere prijs kopen op de website van het Parktheater.

SG & USE registratie 
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG&USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x