Theater

Ken je Klassiekers: De Bijbelverhalen

Aluin
Woensdag 22 september 2021, 20:00 - 21:00
Luna, Coronazaal
Prijs: Gratis (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)

De ark van Noach, David en Goliath, Ongelovige Thomas en Jona en de walvis: dit komt je waarschijnlijk allemaal bekend voor, maar ken je ook het bijbehorende verhaal?

 

Let op: Dit programma draagt het SG&USE label en valt dus onder onderwijs. Dit betekent dat er maximaal 75 mensen in de zaal mogen, dat er geen 1,5 meter onderlinge afstand en geen corona toegangscertificaat nodig is. 

Zonder spot en zonder vroomheid, maar hartstochtelijk en speels, met verwondering en nieuwsgierigheid, en vooral vol van het besef dat de Bijbel een boek is waar je wat van moet weten, loodst theatergroep Aluin het publiek door het Oude Testament.

De Bijbel is de grootste inspiratiebron van schrijvers, schilders, theatermakers en filmregisseurs. Toch weten we er weinig meer van omdat we er – na de ontkerkelijking – niet meer mee opgroeien. Zonde. Aluin brengt de spannende verhalen tot leven en benoemt en passant de verwantschap met de Koran en de Joodse Tenach.

Bijbelteksten: De Nieuwe Bijbelvertaling

 

Nagesprek met de regisseur
Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden met de regisseur van de voorstelling, de spelers en het publiek. Wat is het belang van bijbelverhalen hedentendage en waarom zouden we ze moeten kennen?

 

Ticketreservering verplicht
Deze voorstelling vindt plaats op de campus en valt vanwege het SG&USE label onder onderwijs. Daarom worden er maximaal 75 mensen toegelaten, is het niet nodig om 1,5 meter afstand te houden en hoef je geen coronacertificaat te tonen. Reserveren via de website (klik op de zwarte "bestel" knop) is verplicht.

 

SG & USE registratie
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma.

Meer informatie over SG & USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x