Podium

LIBERATION 040

Donderdag 20 september 2018, 16:00
Location: 18 Septemberplein (Eindhoven city center; square between Bijenkorf and McDonalds)
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Op 18 september 1944 werd Eindhoven als een van de eerste Nederlandse steden bevrijd van de Duitse bezetting. Dit jaar vindt eindelijk het eerste bevrijdingsfestival van Eindhoven plaats. Vier op 20 september samen met je vrienden en andere stadsgenoten dat we in vrijheid kunnen leven.

Eerste editie bevrijdingsfestival Eindhoven

Dit jaar organiseren Eindhovense studenten, verenigd in Stichting Liberation 040, de eerste editie van LIBERATION 040, het eerste bevrijdingsfestival van Eindhoven. Een festival om naast de jaarlijkse herdenking op 18 september ook de bevrijding te vieren. Gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

Studium Generale is een van de partners in de organisatie van dit festival. De TU/e een van de sponsoren.

 

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Met dit festival vergroten we de bewustwording over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Eindhoven. We leggen een verbinding tussen verleden en heden, maken het thema bespreekbaar onder de jongere generaties en stellen de vraag: wat betekent vrijheid voor ons vandaag de dag?

 

Festivalinfo

Op het festivalterrein kan iedereen genieten van muziek, sprekers, eten & drinken, expo’s en belevingsinstallaties. Benieuwd naar het programma? Check www.liberation040.nl of volg Liberation040 op facebook.

https://www.facebook.com/LIBERATION040/videos/2570252799866911/

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x