Podium

Hauschka uitverkocht

Donderdag 4 oktober 2012, 20:30 - 22:00 (uitverkocht)
Gaslab

Innovatief, puur, ontspannend, spannend. Ja, dat is Hauschka. Hauschka is het alterego van de in Düsseldorf residerende pianist/componist Volker Bertelmann. Als klassiek geschoold pianist exploreert hij volop de mogelijkheden van de 'prepared piano' en treedt zo in de sporen van de Amerikaanse componist John Cage, die als de geestelijke vader van de 'prepared piano' wordt beschouwd.

Hauschka plaatst bijvoorbeeld leer of rubber tussen de snaren of bewerkt de hamers van de piano met aluminiumfolie en voegt er elektronica aan toe. Puristische of academische perfectie is hem volkomen vreemd. Meer dan voor melodie gebruikt hij de piano om ritmes voort te brengen. Zijn werk toont vaak gelijkenissen met het minimalisme van Steve Reich, Philip Glass, Jóhann Jóhannsson of Michael Nyman. De afgelopen jaren werkte hij voornamelijk voor het befaamde Engelse label Fat Cat label.

Tijdens zijn concert kom je oren en ogen tekort want Hauschka maakt het niet alleen voor zichzelf spannend maar zeker ook voor zijn publiek.

Om zeker te zijn van een plek, raden we je aan te reserveren via deze site.
Studenten gratis, anderen betalen € 7,50

In samenwerking met Effenaar en Muziekcentrum Eindhoven

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x