Podium

Harpiste Lavinia Meijer: Behind the Telescopes uitverkocht

Lavinia Meijer, Aimée de Jongh, Arthur Antoine
Woensdag 8 maart 2017, 20:30 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

SG biedt je een kans die je niet mag missen: als student kun je gratis Nederland's bekendste harpiste Lavinia Meijer zien optreden. Beleef een betovernede avond met de hoogste kwaliteit muziek en mooie animaties. 8 maart treedt Lavinia op in het Gaslab. Ze begeleidt een animatiefilm waarvoor ze zelf het verhaal schreef. De animaties zijn gemaakt door animator Aimée de Jongh.

 

Harpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh ontmoetten elkaar tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door, waar Lavinia live de muziek verzorgde bij een korte animatiefilm van Aimée. Het klikte zo goed dat de twee samen de film Behind the Telescopes hebben ontwikkeld, waarbij de prachtige animaties van Aimée samenkomen met de muziek van Lavinia. Er is werk te horen van Philip Glass, Nils Frahm en Ólafur Arnalds, maar Lavinia heeft ook enkele stukken speciaal voor de film gecomponeerd. Ze deelt daarbij het podium met sound designer Arthur Antoine. Na de film is er tijd voor vragen uit het publiek.

 

Het jonge meisje Lyra droomt ervan om astronaut te worden. Op een dag wordt ze uitverkoren om een ruimtereis te maken naar dezelfde planeet, die haar vader jaren ervoor fataal werd. Haar grote hoop is om daar leven te ontdekken en een ideale nieuwe wereld te creëren. In deze meeslepende en ontroerende multimediale voorstelling wordt het publiek onderdeel van een filmische en muzikale zoektocht.

 

Voor Behind the Telescopes schreef Lavinia voor het eerst een eigen fictief verhaal, gebaseerd op gebeurtenissen uit de afgelopen jaren: In het najaar van 2015 trad ze op voor Syrische vluchtelingen in Nederland. In diezelfde periode werd water op Mars ontdekt. Voor Meijer raakten beide gebeurtenissen aan de zoektocht naar een beter leven, toen, vandaag én in de toekomst.

 

Aimée de Jongh (1988) is animator, illustratrice en striptekenares, het meest bekend van haar dagelijkse humorstrip ‘Snippers’ in Dagblad Metro. Zo maakte ze een videoclip voor zangeres Wende Snijders en werkte ze eerder samen met Lavinia Meijer en Marc-Marie Huijbregts voor het programma De Wereld Draait Door. ‘Behind the telescopes’ is haar langste animatiefilm tot nu toe.

 

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde ook met de legendarische Iggy Pop het podium. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

 

Studenten gratis, anderen betalen €5,-
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x