Podium

Cha(n)nel No. 3 uitverkocht

OIJ, Ares & Taymir
Donderdag 12 mei 2016, 20:00 - 23:00 (uitverkocht)
Gaslab

3 Genres, 3 silent-disco’s. Mooi mini muziekfestival met de cinematic electropop (én vette LED-installatie) van OIJ, de rauwe moderniteit van Top Notch-rapper Ares én de hyperenergieke mix van Haagse beat en bevlogen garagerock van Taymir. Plus een tof silent-disco systeem met 3 kanalen (met lampjes en zo).

OIJ
De naam OIJ staat voor Only In Japan. Niet dat de artiest uit Japan komt. Nee hoor, hij komt gewoon uit Amsterdam. De muziek die de DJ maakt wordt ook wel vergeleken met SOHN en Flum en is niet in één hokje te plaatsen, want hij is een combi van een producer, performer en zanger ineen, yep: een soort singer-songwriter maar dan elektronisch. OIJ beweegt tussen een DJ en een band. Hij mixt live tracks aan elkaar met allerlei effecten en noemt zijn sound zelf cinematic electropop. Tel daarbij de LED-kooi die hij heeft gebouwd met behulp van een Burning Man-expert. Ze hebben er vier maanden over gedaan om de 14 strips met elk 160 LED-lampjes te laten werken zoals hij wilde. De lampjes kunnen individueel worden aangestuurd en dat ziet er awesome uit.

ARES
Rens Ottema aka Ares is een Nederlandstalige rapper onder contract bij the one and only Top Notch. Geïnspireerd door The Opposites schopte hij het al ver: finale The Next MC van 101 Barz, halve finale Grote Prijs van Nederland en tal van optredens op onder andere Appelsap. Hij is rauw, modern, slick, one of the Dutch Kings van de Autotune maar check gewoon zijn video’s op YouTube en je weet dat je los gaat. 

Taymir
Met hun onweerstaanbare, hyperenergieke mix van Haagse beat en bevlogen garagerock verovert Taymir langzaam maar zeker de wereld. Het viertal brak in 2013 door met het verbluffende album Phosphene. Dat jaar kwamen de wapenfeiten in hetzelfde duizelingwekkende tempo als de opzwepende gitaarhooks en meebrul-refreintjes waarmee de vier branieschoppers de festivals en clubs inpalmen.

Taymir speelde op SXSW, ging op tournee door Europa met The Kooks en zette Pinkpop in vuur en vlam. Nu met nieuwe single Sometime op zak blijft de Taymir-trein onverstoord doordenderen. Gelukkig zijn ze zo aardig éventjes op de handrem te drukken om die onbeteugelde gekte op het Gaslab los te laten.


Aanmelden kan hier
Studenten gratis , anderen betalen 5 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x