Online , Virtuele tour

Philips highlight tour

Sergio Derks
Woensdag 9 juni 2021, 12:40 - 13:20
Livestream, platform nader aangekondigd
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Eindhoven en Philips: onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wat weet jij er eigenlijk van? Hoe ontstond Philips en hoe werden de eerste gloeilampen gemaakt? Welke Philips-innovaties hadden vroeger en nu een grote maatschappelijke impact? Conservator Sergio Derks neemt je mee in een virtuele tour door het Philips Museum.

Sergio Derks vertelt tijdens de virtuele tour in vogelvlucht boeiende verhalen over de pioniersjaren, de oprichting van het Natuurkundig Laboratorium (Philips Research) en de uitvinding van de cassetterecorder en de CD. Hij licht toe hoe de onderneming zich ontwikkelde van gloeilampenfabriek en elektrotechnische industrie tot de health tech company van vandaag. Bovendien legt hij uit hoe een baanbrekende technologische innovatie op röntgengebied werd ingezet in de strijd tegen de dodelijke ziekte tuberculose.

De virtuele tour wordt afgesloten met een korte blik op de huidige innovatiethema’s en de missie van het bedrijf: het leven van mensen verbeteren met zinvolle innovaties. 

Sergio Derks is historicus en werkte mee aan diverse publicaties over de geschiedenis van Philips, zoals Philips Honderd, Generations of Shaving Excellence en De kracht van vernieuwing. Als conservator van het Philips Museum is hij verantwoordelijk voor exposities, educatieve programma’s en de collectie.  

Philips Museum

Het Philips Museum is het museum van Koninklijke Philips N.V., gevestigd in hartje Eindhoven in de eerste gloeilampenfabriek van Philips. Het museum biedt inzicht in de wijze waarop het bedrijf zich in 130 jaar bestaan ontwikkelde van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern.

Bekijken via livestream

Dit programma wordt live gestreamd naar onze Facebook pagina en YouTube kanaal. Volg ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube kanaal om een melding te ontvangen wanneer we live gaan. Om de livestream te bekijken hoef je geen ticket te reserveren.

SG & USE registratie

Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het volledige programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en je binnen vijf minuten na afloop een online SG&USE-registratieformulier invult. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden.

Zorg er alsjeblieft voor dat je registratie goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je aanwezig was.

Meer info over SG & USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x