Online interview

Op naar de Tweede Kamerverkiezing 2021

Dr. Roderik Rekker, drs. Gijs Rademaker
Woensdag 10 maart 2021, 12:40 - 13:20
Livestream via YouTube en Facebook
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Het verkiezingscircus is weer begonnen. Wat bepaalt jouw stemkeuze? Of ga je niet stemmen? Een week voor de laatste stemdag gaan we met politicoloog en psycholoog dr. Roderik Rekker en journalist, opiniepeiler en televisiepresentator Gijs Rademaker in gesprek over de politieke betrokkenheid van jongeren, de programma’s en kandidatenlijsten van de deelnemende partijen, opiniepeilingen, stemgedrag, stemmen in coronatijd en andere actuele ontwikkelingen en vraagstukken. En natuurlijk peilen we hierbij ook jouw mening.

Voor geïnteresseerden is er van 13:20 tot 13:40 uur extra tijd voor vragen en discussie.

 

Dr. Roderik Rekker is politicoloog en psycholoog. Hij doet onderzoek naar generatieverschillen in stemkeuze (Universiteit van Amsterdam) en naar politieke polarisatie over feiten en wetenschap (Göteborgs universitet) en was een van de redacteuren van het Nationaal Kiezersonderzoek 2017. Roderik Rekker publiceert ook op het academisch politicologieblog Stuk Rood Vlees.

Gijs Rademaker is journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek en presenteert sinds 2010 de resultaten van de peilingen van het Opiniepanel in de uitzendingen van EenVandaag en andere tv- en radio-programma’s. In deze verkiezingstijd is hij ook te zien als opiniepeiler bij de tv-verkiezingsquiz Kiespijn.

Bekijken via livestream

Dit programma wordt live gestreamd naar onze Facebook pagina en YouTube kanaal. Volg ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube kanaal om een melding te ontvangen wanneer we live gaan. Om de livestream te bekijken hoef je geen ticket te reserveren.

SG & USE registratie

Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het volledige programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en je binnen vijf minuten na afloop een online SG&USE-registratieformulier invult. Tijdens het programma wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Zorg er alsjeblieft voor dat je registratie goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je aanwezig was.

Meer info over SG & USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x