Spoken word, Muziek

Spoken word en muziek: Mensen zeggen dingen

Woensdag 8 maart 2023, 20:00 - 21:10
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Ze zeggen dat de pen machtiger is dan het zwaard, maar vanavond gaan we liever voor ‘the word is mightier than the sword’. Verwacht een bijzondere avond vol korte optredens van getalenteerde jonge mensen die jou gaan overrompelen met hun spoken word- en muziekoptredens. 

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus brengt Mensen Zeggen Dingen woorden; ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens bij en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. De pennen en de tongen zijn geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Een avond met je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word-spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Vanavond de volgende artiesten:

Lev Avitan is gediplomeerd straatfilosoof. Zijn denken, gevormd in de Vogelaarwijken van Arnhem en universiteitsbanken van de Radboud universiteit, giet hij in poëzie en draagt deze voor in de vorm van het gesproken woord. Zijn werk deelde hij voorheen op festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole. Momenteel is Lev werkzaam als theatermaker en regisseur.⁠

Bahghi's helende muziek viert het leven en de magie van het bestaan. De jonge singer-songwriter verlangt ernaar om de boodschappen van haar ziel vrij en ongefilterd naar buiten te laten komen. Haar engelachtige stem bereikt de oren van de luisteraar en opent op sussende wijze hun hart. ⁠ 

BekVegter schrijft teksten over de voor hem relevante onderwerpen zoals politiek, de arbeidersklasse, sociale ongelijkheid…, kortom over de uitwassen van onze gezellige samenleving. Hij heeft niks met klassieke poëzie, maar is sterk beïnvloed door de Franse rap waarin hij zich 20 jaar heeft verdiept.

De presentatie is in handen van Teddy Tops en Mahat Arab die het waarschijnlijk ook niet kunnen laten hun talige talenten te laten toveren.

Kom: mensen horen dingen!

Let op: dit programma is in het Nederlands met soms een tiny bit of English.

Ticketreservering
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop).

SG&USE-registratie
Voor de SG&USE-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma.
Meer info over SG&USE vind je hier.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x