Lezing, Theater

The Incredible Shrinking Man

Arne Hendriks en Isil Vos
Woensdag 23 november 2022, 20:00 - 21:30
Coronazaal, Luna
Prijs: Gratis (Student) € 8,00 incl. btw (Anderen)

Arne Hendriks is The Incredible Shrinking Man. Hij betoogt in een theatrale lezing dat we de wereld kunnen redden door kleiner te worden. Een grapje? Nee, Hendriks, 1.95m lang, is bloedserieus.

Wat is nu de perfecte lengte voor de mens om beter op aarde te passen? Onze hoofdgast vandaag heeft het antwoord: 50 centimeter! Ontwerper en kunstenaar Arne Hendriks doet al 15 jaar artistiek en prijswinnend onderzoek naar groei en krimp en heeft dat nu vertaald naar een theatrale lezing. Via speculatief ontwerponderzoek verkent hij de mogelijkheden en gevolgen van een mens van slechts een halve meter lang.

Arne Hendriks is initiatiefnemer van het onderzoek en meet zelf 1 meter 95: “Mijn lichaam is een geslaagd voorbeeld van ons desastreus verlangen naar groter en meer. Ik heb meer voedsel nodig dan iemand die kleiner is. Bij schaarste ben ik dus in het nadeel. Gezond is het ook niet. Als je lang bent, word je minder oud.”

The Incredible Shrinking Man draait in essentie om de wens om te krimpen. In deze theatrale lezing geeft hij op serieuze én ontregelende wijze uiting aan de dillema’s, ambiguïteit en uitdagingen die krimp in zich heeft. Hierbij maakt hij ook veelvuldig gebruik van voorbeelden hoe dieren met krimp omgaan en hoe krimp onderdeel is van de evolutie van het dierlijk leven. Op onnavolgbare wijze toont Hendriks, samen met actrice Isil Vos, hoe logica (feiten), verbeelding (oplossingen) én absurditeit (gedrag) alle onlosmakelijk met krimp zijn verbonden en doet hij het denken over krimp kantelen.

Enne … mensen van elke lengte zijn welkom!


Ticketreservering 
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop).

SG & USE registratie
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG&USE vind je hier
 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x