Lezing

Iemand zijn

Prof. dr. Joep Dohmen
Woensdag 18 oktober 2023, 20:00 - 21:30
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Hoe kun je een zinvol leven leiden? Hoe kun je iemand worden en iemand zijn? In het voetspoor van grote denkers als Socrates, Kant en Nietzsche laat filosoof Joep Dohmen zien hoe je je eigen emoties en verlangens kunt onderzoeken en beter gemotiveerd en ge├źngageerd in het leven kunt staan.

Vrij zijn om je eigen leven te leiden, dat lijkt voor iedereen tegenwoordig een diepgevoelde wens. Maar invulling geven aan dat eigen leven blijkt vaak niet makkelijk, zeker niet in onze hoogtechnologische maatschappij die vooral het individu centraal stelt. Er zijn zoveel invloeden, opties en meningen; hoe vind je daarin je eigen weg? In deze lezing gaat Joep Dohmen in op zijn magnum opus Iemand zijn. Filosofie van de persoonlijke vorming. In dit boek laat hij zien hoe we ons, met handvaten uit de filosofie, kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken mensen en een vrij en verantwoord leven kunnen leiden.

Prof. dr. Joep Dohmen is emeritus-hoogleraar ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek en Lector Bildung aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie. Hij is medeoprichter van het tijdschrift Filosofie Magazine en schreef diverse boeken over o.a. persoonsvorming (bij jongeren en ouderen), filosofische levenskunst, Nietzsche en vrijheid.

Ticketreservering 
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop). 

SG & USE/ITEC registratie
Voor de SG & USE/ITEC registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG & USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x