Talkshow, Lezing, Theater

Geluk uitverkocht

Lucas de Man e.a.
Woensdag 22 maart 2023, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Coronazaal, Luna gebouw
Prijs: Gratis (Student) € 8,00 incl. btw (Anderen)

Is everybody happy? ‘Geluk’ is een onontkoombaar thema in onze wereld, maar zeker sinds Corona zien we vooral ook onder studenten dat er gevoelens van eenzaamheid en ongelukkig-zijn bestaan. Nederland staat in de top vijf van gelukkigste landen ter wereld van het VN World Happiness Report. Ondertussen slikt meer dan een miljoen Nederlanders antidepressiva en stijgt dit gebruik jaarlijks. Misschien hebben we binnenkort nooit meer een off-day. Maar wat is geluk en bestaan er ups zonder downs? 

In de theatrale talkshow Geluk zoomen Lucas De Man en een team van muzikanten, filmmakers, schrijvers en onderzoekers in op onze heel nabije toekomst. In hun voorbereidend onderzoek spraken zij met AI-experts en data-analisten, toekomstdenkers, filosofen, historici en uitvinders. Ze behandelen in hun rondreizende talkshow enkele essentiële maatschappelijke thema’s die naar voren kwamen uit hun onderzoek. Vanavond bij Studium Generale ligt de focus op geluk. De drang naar eeuwig geluk lijkt eigen aan onze generatie. Is er binnenkort nog plaats voor het volledige spectrum aan menselijke emoties?
Bereid je voor op een duizelingwekkende ervaring langs mogelijkheden en uitdagingen rondom (de toekomst van) Geluk

Deze theatrale talkshow maakt deel uit van de Dutch Happiness Week (DHW 2023),  een jaarlijkse themaweek rondom de internationale dag van het geluk (20 maart). Bekijk het gehele programma op dutchhappinessweek.nl. 

Lucas De Man is een Nederlandse theaterregisseur, presentator en social designer. Hij staat bekend om zijn innovatieve en maatschappelijk geëngageerde benadering van theater, waarbij hij vaak samenwerkt met kunstenaars en deskundigen uit verschillende vakgebieden. De Man heeft talrijke theaterproducties geregisseerd, waarvan vele door de critici zijn geprezen om hun gedurfde en experimentele stijl.


Ticketreservering
Om verzekerd te zijn van een plek in de Coronazaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop). Studenten kunnen gratis een plek reserveren, anderen betalen € 8,00. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of geruild worden. Klik hier voor meer informatie over ons ticket beleid. 

Vind hier de routebeschrijving naar het Lunagebouw waar de voorstelling plaatsvindt in de Coronazaal. 

SG&USE-registratie
Voor de SG&USE-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma.
Meer info over SG&USE vind je hier
 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x