Film

White Riot CANCELED

Rubika Shah
Dinsdag 19 januari 2021, 20:00 - 21:30
Woensdag 20 januari 2021, 20:00 - 21:30
Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 10,50 incl. btw (Anderen)

Blik terug op hoe punkbands zoals The Clash de grootste anti-racisme beweging begonnen in de jaren 70 in Groot-Brittannië.

Because of the extended lockdown this movie has been canceled. We hope to welcome you again as soon as the doors of the cinemas re-open again.

Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Groot-Brittannië, eind jaren 70. De opkomst van National Front, een extreem rechtse fascistisch politieke partij die ondersteund wordt door beroemde muzikanten zoals Eric Clapton en David Bowie drijft een groep muzikanten en artiesten om een tegenbeweging te beginnen, genoemd Rock against Racism (RAR). In een wereld waar National Front hun Nazi ideologie aan het verspreiden is, volgt deze documentaire RAR en hoe zij de grootste anti-racisme beweging van Groot-Brittannië zijn begonnen door grassroots punkzines te verspreiden over anti-racisme en het samenbrengen van punk en reggae groepen om samen te strijden tegen de fascisten.

Met een grote hoeveelheid archiefmateriaal laat White Riot zien hoe muziek de aandrijving was van de anti-racisme beweging in deze aangrijpende documentaire.

Regisseur Rubika Shah, wiens eerdere werk documentaires over David Bowie en Spike Lee bevat, won de Grierson Award for Beste Documentaire met White Riot bij het BFI London Film Festival.

De film zal van tevoren kort worden ingeleid door Brendan Vos, voormalig assistent programmamaker in Natlab, het filmhuis van Eindhoven. Nu geeft hij film- en televisieworkshops als freelancer en werkt hij aan filmproducties wanneer hij tijd heeft.

Let op: Deze film wordt vertoond in Natlab, Kastanjelaan 500 in Eindhoven. Het is verplicht om jouw ticket(s) vooraf online te kopen.

Vanwege de geldende TU/e coronamaatregelen is Filmhuis De Zwarte Doos tijdelijk gesloten. Deze film wordt daarom vertoond in Natlab, Kastanjelaan 500, in Eindhoven. Het vooraf online kopen van een kaartje is verplicht als je deze film wilt bijwonen.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x