Film

Rocks

Sarah Gavron
Maandag 7 december 2020, 20:00 - 21:40
Dinsdag 8 december 2020, 20:00 - 21:40
Woensdag 9 december 2020, 20:00 - 21:40
Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 10,50 incl. btw (Anderen)

Levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Door de veelal geïmproviseerde dialogen en onervaren actrices die zo veel mogelijk in hun natuurlijke leefomgeving worden gefilmd, komt het geheel soms wat chaotisch en ongestructureerd over, maar dat is tegelijk ook de kracht van deze film.

De regisseur sluit aan bij het sociaalrealisme waar niet alleen een aantal landgenoten zoals Ken Loach en Mike Leigh furore mee maakten, maar er doemen ook vergelijkingen op met de Belgische Dardenne-broers. Op het IFFR  werd de film omarmd door pers en publiek.

Recensies

“Een hommage aan al die jonge vrouwen die, met tegenwind en al, stuiteren van energie. Vooruit komen zullen ze. Liefst samen.” (4 sterren)

Trouw

“Rocks’ is een rauw, levendig en puur drama..., dat ontroert en confronteert, maar tegelijkertijd hoop en houvast biedt.” (4 sterren)

Cinemagazine

Let op: Deze film wordt vertoond in Natlab, Kastanjelaan 500 in Eindhoven. Het is verplicht om jouw ticket(s) vooraf online te kopen.

Vanwege de geldende TU/e coronamaatregelen is Filmhuis De Zwarte Doos tijdelijk gesloten. Deze film wordt daarom vertoond in Natlab, Kastanjelaan 500, in Eindhoven. Het vooraf online kopen van een kaartje is verplicht als je deze film wilt bijwonen.

KOOP JE TICKET(S) HIER voor maandag 7 december, 20:00 – 21.40 uur.

KOOP JE TICKET(S) HIER voor dinsdag 8 december, 20:00 – 21.40 uur.

KOOP JE TICKET(S) HIER voor woensdag 9 december, 20:00 – 21.40 uur.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x