Film

Les Misérables

Ladj Ly
Maandag 14 september 2020, 20:00 - 21:45
Dinsdag 15 september 2020, 20:00 - 21:45
Woensdag 16 september 2020, 20:00 - 21:45
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)

Geïnspireerd door de rellen van 2005 in Parijs, volgt Les Misérables Stéphane - onlangs overgeplaatst naar de verarmde voorstad van Montfermeil - als hij zich aansluit bij de plaatselijke anti-criminaliteitsploeg.

Let op: het is verplicht om jouw ticket(s) vooraf online te kopen. Zie ticketlinks hieronder*

 

Language: French, Dutch subtitles
Ladj Ly, 2019 FR

Politieman Stéphane beleeft zijn eerste werkdag in de Parijse voorstad Montfermeil. Hij wordt ingewerkt door Chris en Gwada. In de door armoede, criminaliteit en sociale onvrede geteisterde betonwijken opereren Chris en Gwada als overmoedige sheriffs. Samen met de zelfverklaarde ‘burgemeester’, drugsbazen en religieus leiders proberen ze de deksel op de ketel te houden. Dat het systeem op springen staat, maakt schrijver en regisseur Ladj Ly, zelf opgegroeid in Montfermeil, voelbaar zodra de drie agenten op patrouille gaan. Les misérables is in die verkennende scènes op zijn allersterkst: een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans zo veel mogelijk wordt vergeten en genegeerd.

Les Misérables is de eerste speelfilm van de Franse regisseur Ladj Ly (40), bekend van verschillende documentaires en korte films. Les Misérables kreeg de juryprijs op het filmfestival van Cannes in 2019 en deed dit jaar mee als Franse inzending voor de Oscar voor de beste internationale film. Ladj Ly groeide zelf op in Montfermeil.

* Let op: het is verplicht om jouw ticket(s) vooraf online te kopen.

Deze film wordt in Filmhuis De Zwarte Doos vertoond voor een beperkte groep bezoekers. Het aantal bezoekers dat wij per filmvoorstelling kunnen ontvangen is beperkt door RIVM-maatregelen. Het vooraf online kopen van een kaartje is daarom verplicht als je deze film wilt bijwonen.

KOOP JE TICKET(S) HERE voor Maandag 14 September , 20:00 - 21:45 hrs.

KOOP JE TICKET(S) HERE voor dinsdag 15 September , 20:00 - 21:45 hrs.

KOOP JE TICKET(S) HERE voor woensdag 16 September , 20:00 - 21:45 hrs.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x