Expositie

World Press Photo tentoonstelling 2022

6 september 2022 t/m 27 september 2022, 07:00 - 19:00
Atlas building, ground floor
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

We zijn er trots op de World Press Photo-tentoonstelling 2022 weer naar onze TU/e-campus te kunnen halen. De tentoonstelling is zowel schokkend, huiveringwekkend, mooi als adembenemend en bereikt wereldwijd 4 miljoen mensen in 100 steden en 45 landen en toont de meest bijzondere en intrigerende persfoto's van het jaar.

 

De World Press Photo Contest bekroont de beste fotojournalistieke en documentaire fotografie van het afgelopen jaar. Dit jaar werden de winnaars gekozen uit 64.823 foto's, door 4.066 fotografen uit 130 landen.

De wereld in contact brengen met de verhalen die ertoe doen
De World Press Photo-tentoonstelling bereikt 4 miljoen mensen in 100 steden en 45 landen over de hele wereld. De wedstrijd is ontstaan toen een groep Nederlandse fotografen in 1955 in Amsterdam een internationale wedstrijd organiseerde. Het onmiddellijke succes bracht de oprichters ertoe er een jaarlijks evenement van te maken - en sindsdien wordt de wedstrijd bijna elk jaar gehouden. Studium Generale is er trots op de tentoonstelling elk jaar naar de TU/e te halen en doet dat nu al voor de 14e keer, zodat studenten, medewerkers en alle belangstellenden deze indrukwekkende tentoonstelling gratis kunnen bezoeken.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezoeken van dinsdag 6 t/m dinsdag 27 september 2022 op:
Maandag t/m vrijdag: 07:00 - 19:00
Zaterdag: 12:00 - 17:00
Zondag: gesloten

Gratis rondleidingen
je kan je inschrijven voor een gratis rondleiding door de tentoonstelling, gegeven door getrainde TU/e studenten. Schrijf je hier in voor een van de gratis tours. Wees er op tijd bij, want vol = vol. 

Info schoolbezoeken
Schoolgroepen zijn welkom als zij zich aan de geldende coronamaatregelen houden. Meld je bezoek bij ons door een mail te sturen naar studium.generale@tue.nl, en vermeld daarin met hoeveel leerlingen u wilt komen, op welke dag en tijd.  

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x