Expositie

World Press Photo Tentoonstelling 2023

Mon-Fri: 07:00 -19.00, Sat: 12.00 – 17.00, Sun: closed
5 september 2023 t/m 26 september 2023
Atlas building, begane grond (ground level)
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Met trots brengen we de tentoonstelling World Press Photo 2023 terug naar de TU/e-campus. Schokkend, gruwelijk, mooi en adembenemend: de tentoonstelling toont de meest bijzondere en fascinerende persfotografie van het vorige jaar. De World Press Photo tentoonstelling bereikt 4 miljoen mensen in 100 steden wereldwijd, en Eindhoven is daar één van. Kom de tentoonstelling gratis bezoeken tussen 5 en 26 september 2023 in het Atlasgebouw op de TU/e campus.

De World Press Photo-tentoonstelling 2023 toont 's werelds beste fotojournalistiek van het afgelopen jaar. De foto's zijn door een internationale jury geselecteerd uit meer dan 60.000 inzendingen van 3.752 fotografen uit 127 landen. De onderwerpen variëren van de oorlog in Oekraïne tot de gevolgen van klimaatverandering en de protesten in Iran. De tentoonstelling is een terugblik op wereldwijde gebeurtenissen in 2022, waardoor we een stap terug kunnen doen uit de snelle nieuwscyclus, wereldgebeurtenissen vanuit een fris perspectief kunnen bekijken en er kritisch over kunnen nadenken.


De wereld verbinden met de verhalen die er toe doen
De World Press Photo tentoonstelling bereikt 4 miljoen mensen in 100 steden en 45 landen over de hele wereld. De fotocompetitie begon in 1955 toen een groep Nederlandse fotografen een internationale wedstrijd organiseerde in Amsterdam. Het onmiddellijke succes bracht de ontwerpers ertoe er een jaarlijks evenement van te maken - en sindsdien is de wedstrijd bijna elk jaar gehouden. Studium Generale is er trots op de tentoonstelling elk jaar, en nu voor de 14e keer, naar de TU/e te halen, zodat studenten, medewerkers en alle geïnteresseerden deze indrukwekkende tentoonstelling gratis kunnen bezoeken.
 

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend van dinsdag 5 tot en met 26 september 2023:
Maandag t/m vrijdag: 07:00 - 19:00
Zaterdag: 12:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
 

Gratis rondleidingen + USE voor BA studenten
We bieden ook gratis rondleidingen door de tentoonstelling aan door getrainde TU/e-studenten, o.a. van de studentenfotografievereniging Dekate Mousa. Meer info over de rondleidingen en reservering vind je hier. 
Bachelorstudenten kunnen zich bij een rondleiding registreren voor SG&USE. 
 

Informatie voor schoolgroepen
Schoolgroepen zijn welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Gelieve uw bezoek te registreren door een e-mail te sturen naar studium.generale@tue.nl, met daarin vermeld het aantal leerlingen dat u wenst mee te brengen, op welke dag en hoe laat.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x