Expositie

World Press Photo 13 uitverkocht

Woensdag 11 september 2013, 10:00 - 22:00 (uitverkocht)
Donderdag 3 oktober 2013, 10:00 - 22:00 (uitverkocht)
Hal Hoofdgebouw TU/e en Hal Kennispoort

Schokkend, gruwelijk, mooi en adembenemend. De World Press Photo  tentoonstelling toont de meest bijzondere en indringende persfoto’s van het jaar. Het confronteert je, laat je nadenken over je eigen leven en daagt je uit te blijven kijken.

De winnaar van de World Press Photo van het Jaar 2012 is de Zweedse Paul Hansen. De internationale jury koos uit de 103.254 foto’s, ingestuurd door 5666 fotografen, zijn foto. ‘Een foto die op drie niveaus raakt, zegt Santiago Lyon, juryvoorzitter van World Press Photo. Het hoofd: je ziet wat de situatie is. Het hart: je begrijpt dat er levens kapot zijn gemaakt. En de maag: wat wordt getoond is vreselijk.’

De tentoonstelling bevat de foto’s van de 54 prijswinnaars, onder wie dit jaar ook de Nederlandse Ananda van der Pluijm. De rondreizende expo is dit jaar op ongeveer 100 verschillende locaties wereldwijd te bezichtigen.

Download ook de gratis Exhibition Guide met extra achtergrondinformatie over de winnende beelden en de fotografen in de App Store en Google Play.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag  van 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur
Entree: gratis

In samenwerking met Kamer van Koophandel Brabant.
World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon en TNT.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x