Expositie

To Have and Have Not uitverkocht

Donderdag 21 november 2013, 19:30 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 18 december 2013, 19:30 - 22:00 (uitverkocht)
Hal Hoofdgebouw TU/e

Sinds de financiële crisis in 2008 uitbrak, zijn we ons sterk bewust geworden van samenhangende problemen in het financiële en politieke systeem. Media zijn geneigd bij het duiden van de huidige economische en financiële crisis vooral de blik te werpen op het leed van de slachtoffers en de retoriek van demonstranten. Maar wie de crisis werkelijk wil begrijpen, moet kijken naar de cultuur waarin ze is geworteld – de cultuur van de één procent rijkste burgers.

In To Have and Have Not wordt de manier van leven en denken van een zich onaantastbaar wanende elite blootgelegd. De fotografen stellen fundamentele vragen. Is hebzucht een motor van vooruitgang of moet het worden beteugeld? Is het nog mogelijk een reëel perspectief op elkaar te hebben, wanneer het verschil tussen de klassen zo groot is? To Have And To Have not maakt de context tastbaar waarin ideeën over rechtvaardigheid, risico en verdienste hebben kunnen eroderen.

De tentoonstelling To Have and Have Not laat de verborgen wereld zien van geld en macht en de cultuur van de één procent rijkste burgers. Het werk van 14 fotografen van over de hele wereld toont niet alleen de overweldigende rijkdom waarin de allerrijksten leven, maar vooral de abstracte elementen: de ongrijpbaarheid van de financiële wereld, schimmige machtsstructuren, de rol van de politiek.

Deze tentoonstelling is een selectie uit de oorspronkelijke tentoonstelling To Have and Have Not en kwam tot stand dankzij Noorderlicht, Groningen.

Gratis entree
Meer info:  Noorderlicht

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x