Expositie

Bovenkamer

11 oktober 2023 t/m 30 oktober 2023
Atlas, ground floor
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Wanneer krijg je de kans om in iemands denkwereld te stappen, om te zien waar diegene zich dagelijks mee bezighoudt en wat hem fascineert? Om te ontdekken wat hem inspireert om een onwaarschijnlijke hoeveelheid tafereeltjes te tekenen, vaak in luttele minuten? Kom op ontdekkingstocht en voel je welkom als je de wereld van TU/e’s Joep Huiskamp betreedt in deze tentoonstelling.

Talloze verzamelingen, koffers met foto's, aantekeningen, schetsen, overpeinzingen, agenda's, notitieboekjes en collages. Beschouwingen en onderzoeken naar soms triviale zaken, vaak uit vervlogen tijden maar soms ook zeer actueel. Het is intrigerend. Dit alles resulteert in een visuele taal die overweldigend, aantrekkelijk en onopgesmukt is, en deels ook ondoorgrondelijk.

De tentoonstelling "Bovenkamer" toont de ongebreidelde en tegelijkertijd geordende binnenwereld van een uniek persoon uit de TU/e gemeenschap: Joep Huiskamp. Hij is een meester-netwerker, bruggenbouwer, uithangbord, een vrije intellectueel, uitmuntend chroniqueur, ridder in de Orde van Oranje Nassau en bovenal een innemend, bescheiden persoon. 

Betreed "Bovenkamer". Betreed zíjn bovenkamer.

Openingstijden
De tentoonstelling bevindt zich op de begane grond in het Atlasgebouw en is zonder reservering te bezoeken van 11 t/m 25 oktober op  maandag t/m vrijdag van 07:00 – 19:00 uur.

Speciaal programma voor Joep huiskamp op 11 oktober, 14.30 uur Blauwe Zaal
Op 11 oktober wuift de TU/e een unieke beleidsmedewerker, Joep Huiskamp uit. Uniek vanwege de inzet van zijn creatieve kracht, historisch geweten, schrijverschap en talent voor bruggenbouwen. Hij werd voor zijn verdiensten geridderd in 2021. 

Eveneens vindt op 11 oktober, in de Blauwe Zaal van het Auditorium om 14.30 uur, een speciaal programma plaats voor Joep Huiskamp. Tien vrienden vertellen in precies 6 minuten en 40 seconden bij 20 plaatjes over hun grote passie. Iedereen is van harte welkom.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x