Excursie, Theater

De Parade 2024 uitverkocht

Vrijdag 21 juni 2024, 18:30 - 22:00 (uitverkocht)
Veld naast het Parktheater
Prijs: € 10,00 incl. btw (Student)

Rondreizend theaterfestival de Parade is een fenomeen. Elk jaar reist het festival met zijn bonte kermistenten en vertier door Nederland. Van 21 t/m 29 juni slaat het zijn kamp ook weer op in het groen naast het Parktheater in Eindhoven. Iedere dag spelen er tientallen voorstellingen in de theatertenten, en jij kunt er als student, op de openingsdag, dankzij een fikse Studium Generale korting, voor een prikkie bij zijn.

Op vrijdag 21 juni ben je voor een speciaal Studium Generale tarief welkom op het terrein van de Parade. Naast toegang tot het festivalterrein, krijg je hiermee ook toegang tot twee speciaal geselecteerde voorstellingen. En of je nou een theaterliefhebber bent of vooral komt voor de gezellige terrasjes en de zweefmolen, bij de Parade is altijd wat te beleven.

De voorstellingen

  • DeRonde/DeRoo
    DeRonde/Deroo belichaamt op humoristische en poëtische wijze hoe we allemaal een geschiedenis hebben. Je wordt ondergedompeld in een absurde wereld waarin het gewicht dat je met je meedraagt verbeeld wordt. Verwacht een beeldenstorm die leest als een gedicht en die je langs acrobatische virtuoze hoogtepunten laat komen.
    Een man sleept zijn kompaan met zich mee als lappenpop. Een 70 kilo wegend lijf dat aan hem gebonden is. Onderweg en verloren, zoeken ze naar een uitweg waarbij de lappenpop dient als een levend Zwitsers zakmes. Tik op z’n hoofd en er komt water uit of beklim hem als uitkijktoren bij het zoeken naar de weg. Maar wat als je kompaan opeens niet meer verder wil.
     
  • Heavy Hitters
    Het Haagse breakcollectief Heavy Hitters is de samenwerking aangegaan met choreografe Lea Ved (voormalige danseres NDT1) om break, hiphop en hedendaagse dans te versmelten tot één organisch geheel. Common Enemy vertrekt vanuit de vraag hoe chaos en bedreiging een gemeenschap sterker kunnen maken. In een spel van groeps- versus individuele balans komen de bewegingspatronen van ‘de mens’ en ‘de B-boy’ samen in uiterst fysiek danstheater. Een abstractie van breaking dringt door in de vragen over onze instincten en de dynamiek tussen mensen.
     

Tickets 
Uitsluitend TU/e studenten, PhD’s* en EngD’s* kunnen een Studium Generale kortingsticket reserveren voor vrijdag 21 juni via de zwarte bestelknop op deze pagina. 

Ben je geen student of wil je liever op eigen houtje de Parade een keer bezoeken, dan kan je een regulier toegangsticket aan de deur kopen of online op de website van de Parade.

*PhD’s en EngD’s kunnen een studententicket selecteren via de zwarte bestelknop.

SG & USE registratie 
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG&USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x