Online , Lezing, Discussie

Een avond over liefde uitverkocht

Prof. Dr. Ad Vingerhoets, dr. Wim de Muijnck, de Liefdesdokter
Dinsdag 8 september 2020, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal, Auditorium & livestream
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Wat is liefde nou eigenlijk? Een psychische aandoening, een restverschijnsel uit de oertijd of een nuttige emotie? Waarom houden we van iemand? En bestaat er zoiets als ware liefde?

Indien de plaatsen in de zaal reeds zijn volgeboekt kun je dit programma live online bekijken via de livestream op Facebook of YouTube (voor online bekijken reserveren niet nodig)*

Liefde is ongetwijfeld een van onze krachtigste drijfveren en misschien wel onze belangrijkste bron van zingeving. Liefde gaat bovendien gepaard met talloze vragen en paradoxen. Vandaag beantwoorden we op één avond zoveel mogelijk van die vragen. Met drie sprekers, stellingen, quizvragen en gesprekken met de sprekers én elkaar.

Prof. dr. Ad Vingerhoets

Is liefde een psychische aandoening of een nuttige emotie? Een nutteloos restverschijnsel uit de oertijd of een belangrijk eigentijds fenomeen? Het betoog van Ad Vingerhoets beweegt zich heen en weer tussen een klinisch demasqué van en pure verwondering over al het moois dat liefde heet.

Ad Vingerhoets is aan de Universiteit van Tilburg verbonden en werkzaam op het terrein van de klinische gezondheidspsychologie. Samen met Miranda van Tilburg schreef hij het boek De ondraaglijke lichtheid van de liefde (Rotterdam, Donker, 2005).

Dr. Wim de Muijnck

Waarom houden we van iemand, zijn daar eigenlijk redenen voor? Is er altijd sprake van echte liefde? Kan liefde ambigu zijn? En wat is echte, ware liefde?

Wim de Muijnck is docent Wetenschapsfilosofie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is redacteur van het boek De Liefdesparadox, waarin acht hedendaagse filosofen schrijven over de liefde.

De Liefdesdokter 

Je hoeft niet ziek te zijn om bij De Liefdesdokter terecht te kunnen. Inge van de Vorst begon in 2010 met De Liefdesdokter als inzamelingsactie voor Het Glazen Huis vanuit haar achtergrond als relatiecoach. Met een wisselend team van Liefdeszusters en -dokters treedt De Liefdesdokter op door het hele land. Een tipje van de sluier over wat ze deze avond gaat doen: “Ik ontregel met liefde.”
 

* Via livestream

Dit programma wordt tevens live gestreamd naar onze Facebook pagina en YouTube kanaal. Volg ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube kanaal om een melding te ontvangen wanneer we live gaan. Om de livestream te bekijken hoef je geen ticket te reserveren.

SG & USE registratie

  • Op de campus: je laat je deelname ter plaatse door Studium Generale registreren door middel van het scannen van je collegekaart vóór aanvang van het programma (in de zaal).
  • Online via livestream: Let op: NIET een plaats reserveren a.u.b. als je het programma online via de livestream wilt volgen. Je kunt uitsluitend registreren voor SG&USE als je het programma live bekijkt (dus niet terugkijken) en jijzelf binnen vijf minuten na afloop een online SG&USE-registratieformulier invult. Tijdens de lezing wordt uitgelegd waar en wanneer je de link naar het online registratieformulier kunt vinden. Bij de programma-info op deze website staat waar je de livestream kan bekijken.

Zorg er alsjeblieft voor dat je registratie goed gebeurt, want anders kunnen we niet verifiëren dat je aanwezig was.
 

Meer info over SG & USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x