Debat, Interview

De Eindhovense Gemeenteraadsverkiezingen

Eindhovense (aanstormende) politici
Maandag 7 maart 2022, 19:30 - 21:30
De Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland plaats. In de aanloop daarnaartoe is het vanavond jouw kans om de standpunten van partijen te horen en je uit te spreken over brandende politieke kwesties in Eindhoven. Wil jij weten wat er speelt en hoe je daar als student bij betrokken kunt zijn? Je hoort het allemaal in een interview met twee verkiesbare (oud-)studenten en het daaropvolgende verkiezingsdebat met politici. Na vanavond kent de lokale politiek geen geheimen meer voor jou.   

Vertegenwoordigers van de vijf grootste (landelijk actieve) Eindhovense politieke partijen gaan in debat over onderwerpen die jou als student en inwoner aan gaan. Wonen, veiligheid, het nachtleven… thema’s die essentieel zijn voor de toekomst van Eindhoven, ook als studentenstad. 

Maar wat wordt er eigenlijk beslist in de lokale politiek? Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw ideeën gehoord worden en wat maakt het eigenlijk leuk en zinvol om zelf als aankomend engineer politiek actief te zijn? Daarover gaan we vooraf in gesprek met Eindhovens jongste raadslid en oud-TU/e-student Eva de Bruijn en met aspirant-raadslid en Fontys-student Hilko Werkman. Eva, actief voor GroenLinks, en Hilko, actief voor de VVD, vertellen over hun motivatie en hun ervaringen met de lokale politiek.  

Aan het debat doen de volgende politici mee:  Lex Janssen (lijsttrekker VVD), Rik Thijs (lijsttrekker Groen Links), Tjeerd Ritmeester (PvdA, nummer 4 Jonge Socialisten), Remco van Dooren (lijsttrekker CDA) en Jorien Migchielsen (lijsttrekker D66).  De debatleiding is in handen van Eric Stam, voormalig Nederlands kampioen debatteren en gespreksleider bij Debat.NL.

Deze verkiezingsavond wordt georganiseerd door DAS Eindhoven, Compositum en Studium Generale.  

Ticketreservering aangeraden
Dit programma vindt plaats op de campus en reserveren via de website (klik op de zwarte "bestel" knop) is aangeraden.

SG & USE registratie
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma.
Meer informatie over SG & USE vind je hier.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x