Concert

Storioni trio

Woensdag 1 juni 2022, 12:40 - 13:20
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Beleef kamermuziek tijdens je lunchpauze in krap driekwartier, met een fantastisch stijkkwartet (Haydn), Piano en Cello (Bridge) en een pianotrio van Brahms als onderdeel van het internationaal vermaarde Storioni Festival.

Een frisse wind laten waaien door kamermuziek, dat is waar het internationaal vermaarde Storioni festival nu al jaar in jaar uit op voortreffelijke wijze voor zorgt. Maar toen was daar ineens die pandemie, waardoor veel tot stilstand kwam. Nu violist Wouter Vossen en zijn broer Marc op cello samen met pianist Robert van der Roer weer aan de bak kunnen, belooft het een uitbundig muzikaal feest te worden voor zowel de liefhebbers van kamermuziek en ook allen die er een keer kennis mee wil maken.

‘Mens agitat molem’, Latijn voor ‘de geest regeert de materie’ geldt als uitgangspunt voor dit concert. De drie musici gaan voedsel voor de geest uitdelen en hebben daarvoor het jonge internationale SoNoRo Quartet in de arm genomen. Ze zullen laten horen hoe Joseph Haydn als man van tegen de zeventig zijn laatste muziek voor strijkkwartet jeugdig leven inblies. Vervolgens klinkt een eerbetoon aan de uiterst boeiende maar veel te weinig uitgevoerde Engelse componist Frank Bridge, de mentor van Benjamin Britten. Daarvoor treden twee met prijzen omhangen Duitse musici aan, cellist Justus Grimm uit Hamburg en pianist Danae Dörken uit Düsseldorf. Het Storioni Trio zelf sluit af met een van hun lijfstukken, het Eerste pianotrio van Johannes Brahms.

Repertoire

  • Joseph Haydn: Strijkkwartet Hob.III, nr.81, op.77, nr.1 in G gr.t. deel I

  • Frank Bridge: 'Four pieces' voor cello en piano 

  1. Berceuse

  2. Serenade

  3. Elegie

  4. Cradle Song

  • Johannes Brahms uit Pianotrio nr.1 op.8 in B gr., deel 1 

Storioni Festival
Het Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven initieerden al in 2007 dit kamermuziekfestival van internationale allure. Vele succesvolle edities volgden, met de jubileumeditie in 2017 als een van de hoogtepunten. Met volle zalen en publiek dat reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie, en met internationale musici van topkwaliteit, wist dit festival zich op de kaart te zetten door bijzondere programma's en samenwerkingen met toonaangevende musici als Krzysztof Penderecki, Pekka Kuusisto, Jean-Yves Thibaudet, Gidon Kremer, Kathryn Stott, Mischa Maisky, Vadim Repin en Sol Gabetta.

In 2019 is besloten om het format te veranderen en een compleet nieuw festival te creëren met behoud van de kwaliteit van alle voorgaande edities. Wat natuurlijk gebleven is, is het Storioni Trio dat vele (internationale) muzikale vrienden uitnodigt. Het Storioni Festival is een echt stadsfestival geworden - een festival dat verbonden is met het DNA van Eindhoven, van technologie, van design en wetenschap.

Ticketreservering
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop).
Let op: dit programma zal niet live gestreamd worden.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x