Concert

SG@Jazzed Up: De Baron

Zaterdag 25 mei , 17:00 - 23:00
Microstad (Dorgelolaan 2)
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Hijs de zeilen, De Baron is in aantocht. Wel eens in een klezmer-moshpit gestaan? Dat kan bij De Baron: een energieke Guerrilla Brass Band die hun inspiratie haalt uit verschillende wereldgenres: DesertRock, BalkanBeat en het Nederlandse Levenslied.

De Eindhovense Studentenjazzvereniging Studentproof slaat haar vleugels uit met het nieuwe Jazzed Up-festival. Het festival strijkt neer in Microstad met tal van eigen Studentproof  ensembles, het Eindhovens Jazz Orkest en Studenten Jazz vereniging Groover uit Delft.

Studium Generale doet ook een duit in het zakje en wat voor een: De Baron. Deze jonge Utrechtse band versmelt stomende brass, urban Balkan en artrock tot een geluid dat je van de polder naar de Sahara blaast en dat allemaal gezongen in het Nederlands. Zelf noemen ze het guerrilla Brass – De Baron is het anarchistische antwoord op de Amsterdam Klezmer Band. 

Verhalen over verloren raken op zee, sterven op de steppe en drinken in de woestijn. De Baron creërt liefdevol anarchisme en storte bakken aan energie uit over het publiek. Eerder stond de band met veel succes op o.a. Valkhof Festival, Oerol, Bevrijdingsfestivals en op De Zwarte Cross. 

Altijd al in een Klezmer-moshpit willen staan? Dit is je kans!

Ticketreservering 
Tickets zijn gratis, maar je moet wel een ticket reserveren. Alle info over het festival en tickets zijn te vinden via jazzedup.nl.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x