Concert, Lezing

Op de golven van de natuurkunde AFGELAST uitverkocht

Florian van de Reijden, Diederik Jekel, Julia Cramer
Woensdag 1 december 2021, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Blauwe Zaal auditorium

De Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) bestaat 100 jaar en heeft componist Florian van der Reijden opdracht geven een symfonisch werk te componeren vol natuurkundige principes. Het stuk zal uitgevoerd worden door studentensymfonieorkest Ensuite (ESMG Quadrivium).

Tijdens een door de bekende TV-persoonlijkheid én natuurkundige én NNV-voorzitter Diederik Jekel geleide avond licht componist Florian van de Reijden de compositie toe en geeft natuurkundige Julia Cramer (Universiteit Leiden) uitleg over de natuurkundige verschijnselen in de compositie in samenspraak met het orkest. Uiteraard wordt het stuk ten uitvoer gebracht.
Een unieke verklanking van de schoonheid van de fysica.

ESMG Quadrivium – Ensuite

Dit programma wordt in samenwerking met ESMG Quadrivium georganiseerd, de studentenvereniging voor klassieke muziek.  Ensuite is het enige studenten symfonieorkest in de regio van Eindhoven, en brengt muzikanten van alle niveaus samen om klassieke muziek van hoge kwaliteit te maken. Het orkest heeft veel verschillende projecten in verschillende thema’s uitgevoerd; van Schuberts 8e symfonie tot een concert met de beste filmmuziek, hoogtepunten uit de romantische muziek tot Bernstein, en een muziektheater in samenwerking met studententoneelvereniging Doppio.

CoronaCheck

Voor dit programma geldt een CoronaCheck. Neem daarom mee:

  1. Een geldig toegangsbewijs.
  2. Een COVID-certificaat (bewijs van vaccinatie, een negatieve testuitslag of bewijs van herstel in de CoronaCheck app).
  3. Jouw identiteitsbewijs.

SG & USE registratie

Bachelor studenten kunnen voor SG&USE registreren door hun studentenkaart te scannen voor aanvang van het programma.

Het is niet meer mogelijk om online te registreren voor SG&USE.

Meer informatie over het SG & USE reglement vind je hier.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x