Concert

Herleef

Nederlands Studenten Orkest
Maandag 30 mei 2022, 20:15 - 22:30
Muziekgebouw Eindhoven
Prijs: € 5,00 incl. btw (Student) € 25,00 incl. btw (Anderen)

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is inmiddels een begrip geworden in zowel muzikaal als studerend Nederland. Een concert van NSO staat garant voor fantastische muziek, spektakel en verrassingen. Het landelijke projectorkest is opgericht in 1952 en wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. Kom genieten, met studentenkorting in Muziekgebouw Eindhoven, van de professionele kwaliteit en om de sprankelende sfeer die de studenten uitdragen.

In 2022 maakt het Nederlands Studenten Orkest hun 70e tournee. Zij vallen tijdens dit 14e lustrum op door het grootse programma: de opdrachtcompositite van Jesse Passenier wordt speciaal voor NSO 2022 gecomponeerd en Rommert Groenhof zal hierbij de bastrombone solo vervullen. Net zoals tijdens de eerste editie van het NSO in 1952 zal de Akademische Festouvertüre van Brahms gespeeld worden. Hiermee wordt ook teruggegrepen naar vorige lustra, zoals in 2012, toen het stuk ook gespeeld is. Na de pauze zal de Suite 'Shéhérazade' van Nikolaj Rimski-Korsakov ten gehore worden gebracht. Dit is één van de bekendste stukken van Rimski-Korsakov en is gebaseerd op de verhalen van Sheherazade in het boek Duizend-en-één nacht. Als internationaal gerenommeerd dirigent zal dit jaar Arjan Tien voor het NSO staan. Het overkoepelende thema van NSO 2022 is Herleef. 

Studentenkorting
Omdat we vinden dat je dit als student echt een keer meegemaakt moet hebben en blij verrast zult zijn over wat je hoort en ziet, krijgen TU/e studenten met een speciale Studium Generale code een flinke korting voor Herleef. In plaats van 15 euro betaal je als student 5,00 euro. (niet-studenten betalen 25 euro per ticket). Maar let op, dit geldt voor een beperkt aantal tickets, wees er snel bij, want op=op.

Klik op de zwarte bestelknop en gebruik tijdens het bestelproces op de website van Muziekgebouw Eindhoven de code: 70Herleef! De korting geldt bovenop de studententicketprijs.
Neem naast het toegangsbewijs ook je studentenkaart mee naar het concert. Deze zal aan de deur gecontroleerd worden.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x