Cabaret

Cameretten

Finalisten Cameretten comedyfestival 2022
Woensdag 3 mei 2023, 20:00 - 21:40
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student)

Terug van weggeweest op onze campus: de winnaars van het Camerettenfestival! Maak je klaar voor een avond met het beste nieuwe cabarettalent van de Lage Landen. 

Om studenten de mogelijkheid te bieden deze voorstelling te bezoeken, kunnen er vanaf 25 april jl. uitsluitend nog kaarten worden besteld door studenten. Tickets besteld door niet-studenten vóór 25 april blijven gewoon geldig.
 

Het Camerettenfestival is hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert. Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Daniël Arends, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat: allemaal zetten zij hun eerste stappen op het podium via Cameretten. En dit jaar komen de finalisten van Cameretten 2022 weer langs op onze campus om hun prijswinnende voorstelling aan jou te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en debiele grappen: alles komt voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. 

Je ziet deze avond drie performances:

Stand-upper Yunus Aktas won het Camerettenfestival afgelopen jaar met zijn voorstelling De Kennismaking. Hij is een jongen die probeert uit zijn comfortzone te stappen, maar daardoor merkt dat hij in situaties belandt waar hij geen controle over heeft.

Joey & Dave vertellen met hun voorstelling Verbrand je vingers niet het verhaal van twee broers die na het overlijden van hun ernstig zieke vader maar aan één ding konden denken: daar zit een voorstelling in! In deze theatervoorstelling reflecteren Joey en Dave op hun eigen rouwproces en dat van elkaar. 

De in Groningen opgegroeide Selma Visscher leerde al vroeg het lokale mantra ‘nait soezen’. Oftewel: niet zeuren. Dus daarom doet ze dat zeuren nu maar in het theater. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert ze de kleinkunstarena binnen. 

Dus kom vooral kijken naar al dat nieuwe talent, zodat je later kan pochen dat je de top cabaretiers zag voordat ze groot waren. Maar vooral omdat het gewoon een machtig mooie avond belooft te worden. 

Eerder winnende cabaretiers
Cabaretiers die eerder Cameretten wonnen en het pad geplaveid hebben voor de volgende generatie aanstormende talenten zijn o.a. Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Teeuwen en Smeenk, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Jandino Asporaat, Daniel Arends, René van Meurs, Patrick Laureij, Janneke de Bijl en vele anderen.

Ticketreservering
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop). Vanaf 25 april jl. is het alleen voor studenten nog mogelijk een ticket te bestellen. Niet-studenten die vóór 25 april tickets hebben besteld krijgen uiteraard toegang tot de zaal op vertoon van hun tickets. 

SG&USE-registratie
Voor de SG&USE-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma.
Meer info over SG&USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x