Workshop

Performing Spoken Word (Nederlandstalig)

Arnoud Rigter (en Bart van Popering)
Maandag 11 maart 2024, 19:00 - 22:00
Coronazaal, Lunagebouw
Prijs: € 8,00 incl. btw (Student)

Een hele mond vol, de titel van deze workshop. Maar wel een mond vol woorden die gaan stromen uit je mond op het podium over het publiek heen. Hoe je dat het beste doet qua ritme, intonatie en lichaamstaal leer je in deze workshop onder leiding van spoken word-podiumvreter Arnoud Rigter.

Spoken Word is al een tijdje ‘hot’, of laten we liever zeggen heet. Het is de literatuurvoordracht binnen de popcultuur die in tal van vormen verschijnt: lezing, performance, poëzie, proza, column, statement, poetry slam, al dan niet in gesproken, gedeclameerde, gerapte, gedingeste vorm.

Deze workshop richt zich vooral op de podiumpresentatie. Het opkomen op een podium, je houding, ritme van de voordracht, toonhoogtes, hoe houd je je microfoon vast etc. Natuurlijk is er ook aandacht voor de teksten zelf. 

De workshop wordt gegeven door Arnoud Rigter, dichter, kunstenaar, allesmenger, alumnus TU/e en ex-stadsdichter van Eindhoven. Bij hem ben je in goede handen en hij gaat recht op het existentiële af: “Als je op het podium stapt, draag je stiekem een innerlijke grinnik met je mee, of ben je pissig en mag de wereld dat eens horen?”

Optionele voorbereidende schrijfsessie
Voor de workshop nemen alle deelnemers een (al dan niet zelf geschreven) tekst mee en kennen deze het liefst zelfs al uit het hoofd.  Voor diegenen die minder ervaring hebben met schrijven voor het podium organiseren we een aparte schrijfsessie, onder leiding van Bart van Popering, voormalig campusdichter van de Universiteit Tilburg. Deze schrijfsessie is optioneel en vindt waarschijnlijk plaats op maandagavond 26 februari. Aanmeldinfo m.b.t. deze schrijfsessie ontvang je later via email, nadat je je via de zwarte bestlknop  op deze pagina hebt aangemeld voor de workshop Performing Spoken Word.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met KlInk, de culturele studentenvereniging aan de TU/e die zich bezighoudt met …… HET WOORD.

Uitsluitend voor studenten, PhD’s en EngD’s
Aan deze workshop kunnen alleen studenten, PhD's en EngD's deelnemen. Zij kunnen een studentenplek reserveren via de zwarte "bestel" knop op deze pagina. Bekijk voordat je een plek reserveert de regels voor workshops.  

SG & USE/ITEC registratie 
Registreren voor SG & USE/ITEC doe je door voor aanvang van de workshop je studentenkaart te laten scannen. Meer informatie over SG & USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x