Workshop

Fictie schrijven (volgeboekt)

Django Mathijsen
Maandag 3 februari 2020, 19:00 - 21:30 (uitverkocht)
Maandag 17 februari 2020, 19:00 - 21:30
Maandag 2 maart 2020, 19:00 - 21:30
Maandag 16 maart 2020, 19:00 - 21:30
Auditorium CZ 14
Prijs: € 35,00 incl. btw (Student)

Altijd al de ambitie gehad om fictie te schrijven? Dit is je kans! Ingenieur en auteur Django Mathijsen helpt je op pad om je schrijfvaardigheden te verbeteren en te filosoferen over toekomst en technologie.

Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Het is niet meer mogelijk voor deze workshop in te schrijven. Als je interesse hebt in andere workshops, klik hier.

Het maakt niet uit of je interesse bij sciencefiction, fantasy of een ander fictiegenre ligt. Aan bod komen onder meer plotopbouw, het genereren van ideeën, onderzoek, perspectief, wereldbouw, karakterontwikkeling, spelling, interne logica en het publiceren van je verhaal. Aan het einde van deze uit vier bijeenkomsten bestaande workshop heb je je (eerste?) verhaal geschreven!

Django Mathijsen studeerde in 1993 af aan de TU/e en werkte onder meer als wetenschapsjournalist, Robot Wars adviseur en sciencefictionauteur. Hij is de meest bekroonde Nederlandse verbeeldingsliteratuurauteur.

Houd er rekening mee dat je schrijfopdrachten mee krijgt voor thuis.

De zes voorgaande edities werden beoordeeld met een 8,5 gemiddeld. Eerdere deelnemers zeiden het volgende over de workshop:

“Interessante cursus voor beginners met goede tips over zowel structuur als publicatiemethoden en alles daartussenin.”

“Door de workshop heb ik meer besef gekregen wat er allemaal komt kijken bij het schrijven en publiceren van boeken. Ik heb veel geleerd over stijlfouten en andere beginnersfouten. Nu heb ik wel meer een idee hoe ik moet beginnen met schrijven (dit was voor mij het moeilijkste deel haha).”

“De workshop was een echte eye-opener, ik had het vak 'schrijver' nooit eerder van die kant bekeken. De workshop heeft voor mij een nieuw boek geopend.”

“De workshop heeft een geweldige interactie. Verhalen en allerlei zaken eromheen worden zo naar een hoger niveau getild.”

“Deze workshop leert studenten echt beter verhalen te schrijven. Je wordt enorm gestimuleerd jezelf te zijn en je creatieve ideeën de vrije loop te laten.”

“Als je altijd al hebt gedacht zelf een fictie verhaal te willen schrijven, maar niet goed weet waar je moet beginnen, dan is deze workshop iets voor jou.”

“Als je van schrijven houdt en je wilt gaan publiceren, dan is zo’n workshop essentieel. Je leert namelijk in een sneltreinvaart de belangrijkste onderdelen van het schrijven én het publiceren van een boek. Ik zou het aanbevelen aan iedereen die ooit een boek zou willen uitgeven.”

“Ik verbaasde me over de tijd en moeite die Django in het zo aandachtig doorlezen van onze ingestuurde stukjes heeft gestoken. De feedback van Django is onbetaalbaar."

(Spelregels voor workshops)​

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x