Workshop

Fictie schrijven (uitverkocht)

Django Mathijsen
Maandag 5 februari 2018, 19:00 - 21:30
Auditorium 12
Data: 5 en 19 feb, 5 en 19 maart
Prijs: € 35,00 incl. btw (Student)

Altijd al de ambitie gehad om fictie te schrijven? Dit is je kans!

Ingenieur en auteur Django Mathijsen helpt je op pad om je schrijfvaardigheden te verbeteren en te filosoferen over toekomst en technologie. Of je interesse nou bij sciencefiction, fantasy of een ander fictiegenre ligt. Aan bod komen onder meer plotopbouw, het genereren van ideeën, onderzoek, perspectief, wereldbouw, karakterontwikkeling, spelling, interne logica en het publiceren van je verhaal. Aan het einde van deze workshop heb je je (eerste?) verhaal geschreven!

Django Mathijsen studeerde in 1993 af aan de TU/e en werkte onder meer als wetenschapsjournalist, Robot Wars adviseur en sciencefictionauteur. Hij is de meest bekroonde Nederlandse verbeeldingsliteratuurauteur.

Houd er rekening mee dat je schrijfopdrachten mee krijgt voor thuis.

Ter inspiratie: Arthur C. Clarkes drie wetten van toekomstvoorspelling: klik hier  |  Clarkes geniale toekomstvoorspellingen (1964): klik hier

Deze workshop werd vorig jaar beoordeeld met een 9. Eerdere deelnemers zeiden het volgende over de workshop:

“Interessante cursus voor beginners met goede tips over zowel structuur als publicatiemethoden en alles daartussenin.”

“De workshop was een echte eye-opener, ik had het vak 'schrijver' nooit eerder van die kant bekeken. De workshop heeft voor mij een nieuw boek geopend.”

“De workshop heeft een geweldige interactie. Verhalen en allerlei zaken eromheen worden zo naar een hoger niveau getild.”

“Deze workshop leert studenten echt beter verhalen te schrijven. Je wordt enorm gestimuleerd jezelf te zijn en je creatieve ideeën de vrije loop te laten.”

“Als je altijd al hebt gedacht zelf een fictie verhaal te willen schrijven, maar niet goed weet waar je moet beginnen, dan is deze workshop iets voor jou.”

“Als je van schrijven houdt en je wilt gaan publiceren, dan is zo’n workshop essentieel. Je leert namelijk in een sneltreinvaart de belangrijkste onderdelen van het schrijven én het publiceren van een boek. Ik zou het aanbevelen aan iedereen die ooit een boek zou willen uitgeven.”

“Ik verbaasde me over de tijd en moeite die Django in het zo aandachtig doorlezen van onze ingestuurde stukjes heeft gestoken. De feedback van Django is onbetaalbaar."

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x