Workshop

De kunst van een écht goed gesprek

Arno Hoeben
Woensdag 11 december 2019, 18:30 - 21:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: Gratis (Student)

Hoe vaak luister jij onbevooroordeeld, stel je open vragen, vraag je door en heb je volle aandacht voor wat de ander te vertellen heeft? Maak kennis met de Dialoog als methode voor een verdiepend, verrassend en persoonlijk gesprek.

Deelname alleen mogelijk voor TU/e-studenten (ook PhD/PDEng-students).

Aanmelden voor deze workshop kan vanaf dinsdag 15 oktober via de website van Wervingsdagen – Skill Sessions en kan tot zondag 24 november.

We appen, kletsen, vergaderen en discussiëren wat af met elkaar. Echter, niet altijd met een gewenste uitkomst. Daarnaast communiceren we met behulp van nieuwe technologie makkelijker, sneller en vaker, maar dit leidt ook regelmatig tot de nodige misverstanden.

De Dialoog als methode is gericht op het waarderend onderzoeken (Appreciative Inquiery) van de belevingswereld van de ander. Goed luisteren en het stellen van open vragen zijn daarvoor essentieel. Onze eigen mening en ervaringen schuiven we naar de achtergrond, waardoor we meer open staan voor het verhaal van de ander. Daardoor ontstaat bijna als vanzelf een vertrouwde verbinding die de basis is voor een écht persoonlijk gesprek.

Het is een gespreksmethode voor het verbeteren van jouw communicatievaardigheden en het bevorderen van je persoonlijke en professionele relaties. Dat kan jou helpen bij het nemen van gezamenlijke besluiten, het geven van advies of het vinden van oplossingen, maar zal bovenal je persoonlijke band met anderen versterken. 

Organisatie 

Deze workshop is onderdeel van het workshopaanbod van de Skill Sessions-week van de Wervingsdagen. De workshop wordt verzorgd door Arno Hoeben (Eindhoven in Dialoog) en is georganiseerd in samenwerking met TINT en Eindhoven in Dialoog.

TU/e in dialoog

De workshop is tevens een uitstekende voorbereiding op het evenement TU/e in dialoog op woensdag 12 februari 2020. Een avond waarop deelnemers in groepjes aan de hand van een thema en volgens de Dialoog-methode met elkaar in gesprek gaan. Jaarlijks georganiseerd door Eindhoven in Dialoog, TINT & Studium Generale. Meer informatie over deze avond volgt in januari 2020.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x