Theater

Swan Lake

Club Guy and Roni+ Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama
Donderdag 26 november 2020, 19:00 - 23:00
Vrijdag 27 november 2020, 19:00 - 23:00
Zaterdag 28 november 2020, 19:00 - 23:00
Parktheater
Prijs: € 10,00 incl. btw (Student) € 25,00 incl. btw (Anderen)

Balletklassieker Het Zwanenmeer met een twist: Swan Lake is een remix van dit beroemde stuk op drie locaties in het Parktheater én online.

Wat gebeurt er als je het eigenzinnig en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni loslaat op de balletklassieker Het Zwanenmeer? Dan krijg je Swan Lake: een remix van de klassieker op drie locaties in het Parktheater.

Swan Lake is een voorstelling over onze behoefte om te ontsnappen in een perfecte sprookjeswereld en het gevaar om de realiteit uit het oog verliezen.

Op locatie of live online

De voorstelling wordt uitgevoerd in de vorm van een parallel lopend online- en offline-event. Als je live in het Parktheater aanwezig bent, loop je van scène naar scène en móet je onderweg keuzes maken die bepalend zijn voor het verloop van de avond. Maar ook als je online Swan Lake the game meemaakt, heeft dat invloed op de afloop van dit sprookje.

Black Swan
Iedereen heeft dus invloed en daar komt dus verantwoordelijkheid bij kijken. Via de verantwoordelijkheid van het publiek bij Swan Lake willen de makers uitzoeken hoe we verder kunnen gaan na een crisis. 'Black swan' is een economische term voor een gebeurtenis die niet te voorspellen valt, maar die toch grote invloed heeft op een systeem. Hoe gaan we verder nu die 'zwarte zwaan' in de vorm van de corona- en de klimaatcrises het sprookje van ons democratisch en liberaal consumentenparadijs heeft opgeblazen? Beginnen we samen een nieuw verhaal?

  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 
  • De voorstelling speelt zich af in diverse ruimtes van het theater. Je volgt in een groep lopend een route door het Parktheater (voor en achter de schermen) en bezoekt 3 verschillende ruimtes.
  • Je kiest zelf een starttijd (via tickets), de voorstelling duurt in totaal 75 minuten.
  • Met de code ‘SwanLake’ krijg je als student maar liefst 15 euro korting op je kaartje. Koop je ticket online en neem vervolgens wel je collegekaart mee naar het Parktheater!
     

Swan Lake the Game (online)
Beleef de online versie van deze hedendaagse dansvoorstelling met Swan Lake the Game. Dwaal samen met bezoekers van over de hele wereld door de virtuele Swan Lake werelden. Gecreëerd door digitale mastermind Halie. Jij bepaalt hoe het sprookje afloopt dat tegelijkertijd live in het theater speelt. Tickets voor Swan Lake the game kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via clubguyandroni.nl/swanlake

Op woensdagmiddag 25 november zal Dr. Rutger Helmers de lezing ‘The Significance of Swan Lake’ geven. Klik hier voor meer informatie.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x